Best i Brasil

Publisert: 11. oktober 2004 kl 11.09
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Aracruz er best i klassen blant Brasils tusen største virksomheter, mener en av Brasils ledende finansaviser. Cellulosegiganten som kong Haralds svoger, Erling Lorentzen, bygget opp har ifølge finansavisen Valor Econômico utmerket seg med gode økonomiske resultater basert på bærekraftig vekst og miljøhensyn. Bedriften har mottatt avisens pris Valor 1000.

Aracruz hadde bransjens høyeste driftsinntekter i 2003. I vurderingen som ligger til grunn for pristildelingen, er det også lagt stor vekt på bærekraftig vekst og miljøhensyn. Lønnsomhet, likviditet og verdiskaping er andre faktorer som er tatt med i analysen av de tusen største selskapene i Brasil, som Valor Econômico gjennomfører hvert år.

Aracruz produserer bleket cellulose av eukalyptus dyrket i egne plantasjer. Selskapet bygger nå verdens største cellulosefabrikk sammen med svensk-finske Stora Enso, som skal stå klar våren 2005. Erling Lorentzen gikk i vår av som styreleder i selskapet han har bygget opp. Sønnen Haakon er i dag styremedlem i Aracruz, mens Carlos Alberto Vieira er selskapets nye styreleder.

Saken fortsetter under annonsen