Bergen en spennende by

Publisert: 4. oktober 2004 kl 16.40
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det amerikanske magasinet Time utpeker Bergen til en av Europas 14 mest spennende byer.

- Dette er bare en av en rekke positive artikler om Bergen i internasjonal presse, skryter Bergens reiselivsdirektør, Ole Warberg til HSMAI Weekly.

Artikkelen i Time legger stor vekt på kultur, sjømat og rent vann. Warberg forteller at byen holder på å jobbe opp sjømat som et satsingsområde. Han mener at de verdiene fiskerisektoren arbeider med er synergiorienterte mot reiselivet. Det gjelder blant annet renhet og friskhet.

Warberg forteller at det har vært mye skryt av Bergen i utenlandske medier i det siste. Blant annet kom Bergen på andre plass etter New York i en undersøkelse som The Daily Telegraph gjennomførte blant britiske reisebyråansatte der de kåret verdens mest interessante destinasjoner.

- Medieinnsatsen er så verdifull for oss at vi har carteblanche til å overføre midler fra andre budsjettposter, hvis etterspørselen skulle være så stor at det er nødvendig, sier Warberg til HSMAI Weekly.

Nå gleder han seg til at Color Lines nye fergeforbindelse til Danmark skal åpne. Håpet er at det skal gi mer turisme til byen.n

Saken fortsetter under annonsen