Baronen velkommen- tross politiadvarsel

Publisert: 25. juni 2002 kl 16.37
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Selskapet som vil åpne ny restaurantdrift i lokalene til tidligere Baronen & Baronessen i Stortingsgaten 10 i Oslo får grønt lys fra kommunens kontrollutvalg, til tross for at politiet og næringsetaten anbefaler å avvise søknaden. Politiet viser til at det foreligger svært nære forbindelser med de tidligere driverne, som mistet bevillingen på grunn av vold og narkotika. Dette synet støttes av næringsetaten.

Det var i oktober i fjor byrådet satte en strek for det sagnomsuste utestedet, ved å vise til de gjentatte voldsepisodene. Med seg hadde det også en sterk anbefaling fra politiet.

Store deler av de 30 årene Baronen & Baronessen har vært i drift har stedet vært drevet av Rune «Baronen» Johanson. Etter konkurs og derpåfølgende fengsel valgte han imidlertid å ligge lavt i terrenget. Ingen har likevel vært i tvil om hvem som fortsatt er sjefen.

Etter noen måneders stillhet, er altså et nytt selskap på banen. Det nye selskapet er eid av Innova Holding A/S og kaller seg Restauranthuset A/S. Leieavtalen innehas fortsatt av selskapet Basto, der daglig leder Stig Arne Berghaust har et noe anstrengt forhold til politi og myndigheter. Han har vært politianmeldt for bedrageri og oppfyller ikke vandelskravet i alkohol- og serveringsloven. Han var også leder av det tidligere restaurantselskapet, Ny Driv 91.

Såfremt ikke bystyret skulle gå mot sitt eget kontrollutvalg, skulle det dermed være duket for ny drift. I hovedstaden er det med andre ord ikke noe direkte hinder å være uglesett av politiet.

Saken fortsetter under annonsen