Baronen uønsket av Oslo-politiet

Publisert: 29. mai 2002 kl 15.13
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Politiet går inn for at selskapet som vil åpne ny restaurantdrift i lokalene til tidligere Baronen & Baronessen i Stortingsgaten 10 i Oslo ikke får bevilling. Politiet viser til at det foreligger svært nære forbindelser med de tidligere driverne, som mistet bevillingen på grunn av vold og narkotika.

Det var i oktober i fjor byrådet satte en strek for det sagnomsuste utestedet, ved å vise til de gjentatte voldsepisodene. Med seg hadde det også en sterk anbefaling fra politiet.

Store deler av de 30 årene Baronen & Baronessen har vært i drift, har stedet vært drevet av Rune «Baronen» Johanson (bildet). Etter en konkurs og en påfølgende fengselsstraff valgte han imidlertid å ligge lavt i terrenget. Ingen har likevel vært i tvil om hvem som fortsatt er sjefen.

Det nye selskapet kaller seg Restauranthuset A/S og er eid av Innova Holding A/S. Hovedleieavtalen innehas fortsatt av selskapet Basto. Daglig leder av Basto, Stig Arne Berghaust har tidligere vært politianmeldt for bedrageri, og mannen oppfyller ikke vandelskravet i alkohol- og serveringsloven. Han var også leder av det tidligere restaurantselskapet, Ny Driv 91.

Politiet konkluderer i sin uttalelse med at det foreligger svært nære forbindelser med driften av Ny Driv 91 og Restauranthuset, på en måte som politiet oppfatter som en videreføring av virksomheten til Ny Driv 91. Søknaden anbefales derfor ikke.

Saken ligger nå til behandling i byrådet.

Saken fortsetter under annonsen