Bacardi spriter opp salget

Publisert: 15. mars 2006 kl 20.51
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30
Bacardi ble vinnerne blant aktørene innen smakstilsatt brennevin på Vinmonopolet i 2005. Bacardi har nå 35 prosent markedsandel av det smakstilsatte brennevinsmarkedet. Både Bacardi med bringebær (Bacardi Razz) og sitrusfrukter (Bacardi Limón) økte sine markedsandeler, mens de andre aktørene innenfor smakstilsatt, som Absolut og Hammer, går sterkt tilbake.

Det er særlig Bacardi Razz som har hatt en eventyrlig utvikling fra den ble introdusert i 2004. Salget økte med 1142 prosent fra 2004 til 2005. Bacardi Razz har dermed en markedsandel på 16 prosent, mens favoritten Bacardi Limóns andel er 19 prosent. Trenden er tydelig. Vi vil ha fruktige drinker basert på rom. Renere, mildere og flere smaksvarianter på brennevinet danner utgangspunktet for trendskiftet.

En undersøkelse gjennomført av Opinion for Bacardi Martini Norge viser at nordmenn liker smaker av appelsin, eple, sitron og bringebær på drinkene sine.
Saken fortsetter under annonsen


- Smakstilsatt brennevin gjør det enklere å lage gode drinker hjemme. Istedenfor å sjonglere med dyre og eksklusive likører, frukt og pureer, kan man benytte seg av smakstilsatt brennevin for å få den riktige smaken, sier Marius Vesterby, Brand Manager hos Bacardi-Martini Norge AS.