Avlyst deluxe

Publisert: 16. mai 2002 kl 10.30
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Svenske Charlotte Ehde-Eliassen (bildet) driver Jomfrureiser fra sin base i Sandvika utenfor Oslo. Hun spesialsyr reiser for (voksne) kvinner som har lyst på mer enn bare sol og ny badedrakt. Og jomfruturen på det nye hurtigruteskipet M/S Trollfjord måtte være perfekt, tenkte hun. Og booket til hurtigruterederiet store glede inn 120 kvinner på den første seilasen. Den som nå er avlyst på grunn at Fosen Mekaniske Verksted ikke fikk cruiseskipet The World ut av dokken tidsnok til at også Trollfjord kunne nå sin jomfrutur.

Slikt blir det problemer av, selvsagt. Hun måtte ringe sine kvinner, men ikke for å si at de måtte holde seg hjemme. Beskjeden var at det bare var å glemme sjøsyketablettene, men heller sikte seg inn mot en whisky eller to på gamle slottshoteller i Skottland, Ardoe House (bildet) og Waterside Inn, to passe dekadente overnattingssteder i Balmoral-tradisjonen Hun chartret et eget fly, en Braathen-maskin type 737, og fikk «jippi» fra halvparten av jomfruene. Så det blir taxfree, bysightseeing i Aberdeen, parkvandringer, beauty-tid, jacuzzi, cocktailparties og middager m.m. i tre dager til ende. I lesende stund er damene et eller annet sted på «The Whisky Trail», og sikkert lykkelige.

- Selvsagt kunne jeg bare avlyst turen og fått full kompensasjon, men det ville vært litt tamt, sier sjefs-jomfruen. - Dessuten var det gøy en gang å kunne oppleve at jeg kunne bestemme selv når flyet går. Og ingen av de reisende vil kunne klage på at det blir trangt på denne charterturen, for flyet har plass til 120, og vi blir rundt 70 om bord, sier hun. Det borger for en deluxe-reise med Braathens. Det i seg selv en sjelden opplevelse.

Saken fortsetter under annonsen