Årets luftigste aksjehandel

Publisert: 24. juli 2002 kl 14.02
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Avisen som kaller seg Verdens Gang (VG) kunne i forrige uke «avsløre» at finansmannen Trygve Hegnar ville kjøpe flyselskapet Braathens om han hadde fått det for en halv milliard kroner. Jo, da, litt av et varp det når det samtidig er kjent at SAS blar opp 1,1 milliarder kroner for samme selskap.

Det skal ha vært i januar en gang at Hegnar skal ha gjort et forsøk på å kjøpe opp Braathens ved hjelp av pengene han fikk for salget av aksjer i cruiserederiet NCL. Ifølge VG og Trygve Hegnar. 700 millioner kontante kroner, som kunne byttes i et helt flyselskap med omtrent 50 prosent markedsandel på norsk innenriks.

Og da skulle vi anta at Trygve Hegnar tok kontakt med Braathen-familien for å høre om de kunne tenke seg å selge aksjene sine. Braathen-familien kontrollerte tross alt 38,8 prosent av Braathen-aksjene gjennom familieselskapet Braganza.

Men nei!

- Trygve Hegnar har ikke kontaktet Braganza vedrørende våre aksjer i Braathens, skriver Braathen-arvingen Per G. Braathen på forespørsel i en e-post til Økonomisk Rapport.

Den aksjekyndige Trygve Hegnar forteller til VG at han hadde et enkeltstående møte med konsernsjef Arne A. Jensen i Braathens (som ikke eier en eneste aksje i Braathens) på sitt kontor. Der skal Hegnar ha sagt at han kunne være interessert i å kjøpe opp Braathens. Men Jensen var visstnok ikke kar om å motta Hegnars tilbud med heftig begeistring. Faktisk skjønte han ikke at Hegnar var på kjøper’n i Braathens. Og frieren Hegnar tolket dette som en avvisning, og la de såkalte oppkjøpsplanene på is. Helt frem til at det ble klart at flyselskapet SAS hadde inngått avtale med hovedaksjonærene i Braathens, Braathen-familien og KLM om å overta deres aksjeposter.

Saken fortsetter under annonsen