Årets kuleste

Publisert: 24. juli 2002 kl 14.26
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Alle som ferdes i det norske næringslivet, slik som blant annet økonomi journalister, har antakeligvis lest sin del av kjedelige årsrapporter. Ofte er det de samme elementene som går igjen. Faktatunge «blekker» som kun leses av dem som er spesielt interessert. Rapporter som er så vanskelig å fordøye, at man er nødt til å være arbeidsledig for å ha tid til å sette seg inn hva de forsøker å formidle. Det er rapporter for de spesielt interesserte - eller for Farmandjuryen.

Men se hva som falt inn i vår postkasse her en dag. Årsrapporten fra det svenske konsulentselskapet HiQ - eller «årsredovisning och serietidning på samma gång» som det så vakkert heter på svensk. Telekomkonsulentene har tydeligvis funnet ut at all informasjon ikke trenger å være tungt og trist. Det er lov å ha det gøy. I tillegg til den vanlige informasjonen man forventer å finne i årsrapporter, kan man også lese om seriefiguren Bengans møte med utenomjordiske vesener. Hvor han til slutt finner opp en reisemåte hvor man kan flytte seg over flere lysår, på bare noen få sekunder. Uten å røpe for mye av slutten kan vi fortelle at det er en svært økonomisk reisemåte den tidligere gasellejegeren avslører for leserne. Kanskje noe å nevne for økonomisjefen?

Kanskje burde andre også ha vurdert å gjøre årsrapporten noe mer innbydende. Muligens stikker frykten for å bli stemplet som useriøse for dyp.

Saken fortsetter under annonsen