Årets forretningskvinne

Publisert: 21. mai 2003 kl 12.40
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Daglig leder Signe Aarhus (bilder over) i tekstilbedriften Oleana AS ble nylig kåret til årets forretningskvinne i Norge av champagne-huset Veuve Cliquot.

Sammen med Hildegunn Møster og Kolbjørn Valestrand startet Aarhus i 1992 opp tekstilbedriften i lokalene til Janus-fabrikken på Espeland utenfor Bergen. Og mens starten var problematisk for bedriften, er nå lønnsomheten god. Omsetningen har de siste årene har økt med rekordfart, og i disse dager er den årlige omsetningen på 33 millioner kroner. Halvparten av omsetningen skriver seg fra eksport, og mens andre tekstilbedrifter sliter, og velger å flytte produksjonen ut av landet, utnyttes kapasiteten til Oleana fullt ut. Kvalitet og design er suksesskriteriene i følge prisvinneren.

- Jeg er overbevist om at filosofien vår omkring design og kvalitet er den viktige grunnen til denne suksessen. Vi så en nisje, hadde tro på den og har vært trofast mot den, erklærte Aarhus selv.

Produktene fra selskapet designes av Soveig Histad, og utvikles og produseres i sin helhet i fabrikken på Espeland.

- Vi skal ha full kontroll med alle ledd i produksjonen, og vi satser på at kundene våre er villige til å betale for kvalitet, sier Aarhus.

Juryen som valgte årets prisvinner bestod av adm. direktør Erik Amlie i Hjemmet-Mortensen, Kaci Kullman Five, og Astrid Nøklebye Heiberg.

Det var likestillingsminister Laila Dåvøy som delte ut prisen på under en champagneseremoni på Hotell Contintental i Oslo.

Saken fortsetter under annonsen