Årets bankavkastning

Publisert: 24. juli 2002 kl 10.26
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det er store forskjeller på hvordan finansbedriftene belønner sine ansatte når det går godt for bedriften. Enkelte behandler sine ansatte like godt som de beste fordelsprogramkundene - de får i pose og sekk. Andre gir ikke en krone.

En undersøkelse foretatt av fagbladet for Finansforbundet, Finansfokus, viser at Handelsbanken var den bedriften som satte mest pris på sine ansatte. Banken satte den nette sum av 68.500 kroner inn på hver enkelt ansattes konto i ansattefondet Oktogonen. Et fond som begynner å få en hvis størrelse, men hvor beløpet ikke kommer til utbetaling før den ansatte fyller 60 år.

Blant sparebankene er det Sparebank 1 SR-Bank som blir kåret til fjorårets mest gavmilde. Her fikk hver ansatt utbetalt 18.000 kroner, etter et rekordår. I tillegg fikk de en bonus basert på resultatet til hvert enkelt salgskontor. Inntil nye 18.000 kroner. For enkelte ble det en bonus på nesten 40.000 kroner.

Ikke alle mener det er nødvendig å gi «dem på gulvet» bonus. En stor del av de andre finansbedriftene valgte kun å gi bonus til lederne. For som vi alle så inderlig godt vet - det er egentlig bare de som fortjener det.

Saken fortsetter under annonsen