Anti-hvitvasking for de små

Publisert: 10. desember 2005 kl 20.03
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Nå kommer det anti-hvitvaskingsløsninger for de små bankene. Fra før har det vært løsninger for storbanker som Nordea og DnB NOR, kjøpt fra SAS Institute. Med en enklere variant av de samme løsningene, regner SAS Institute med at også mellomstore og små finansinstitusjoner kommer til å investere i anti-hvitvasking.

Systemet kalles SAS Money Laundering Detection. Foreløpig har det største presset etter å oppfylle globale reguleringer og innføring av et anti-hvitvaskingssystem ligget på de største bankene. Nå kommer også presset mot de mellomstore og små.

Strengere reguleringer for anti-hvitvaskingsarbeidet har gjort det nødvendig for finansinstitusjoner å bli flinkere til å oppdage mistenkelig aktivitet. Den nye løsningen for anti-hvitvasking fra SAS gir mindre banker og andre virksomheter en mulighet til å benytte utprøvd teknologi til en overkommelig pris, samtidig som kundene kan kapitalisere på globale erfaringer fra bekjempelse av hvitvasking.

Den nye anti-hvitvaskingsløsningen inkluderer datamodeller, data-, og systemintegrasjon, alarmmotor, grunnleggende rapporteringsfunksjonalitet, transaksjonsovervåkning og avansert analyse.

Saken fortsetter under annonsen