Anarki i fotball

Publisert: 26. juni 2002 kl 12.19
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Er det farlig å være ansatt i en fotballklubb? Hva skjer hvis arbeidsgiver ikke oppfører seg ordentlig? Med tanke på VIF-eier Spetalens framferd i forballklubben, godt dokumentert i siste ØR, bare måtte Puls-redaksjonen finne ut om anarkiet råder.

Først gikk vi til fotballforbundet.

President Per Ravn Omdal (bildet) forteller oss at forbundet ikke har arbeidsgivermyndighet eller instruksjonsrett over klubbene. Og ganske interessant med tanke på hvordan tidligere ansatte og tillitsvalgte føler seg mobbet ut: Forbundet vil av hensyn til demokratiet i fotballmiljøet heller ikke ha noen utvidet myndighet.

Men tilsynet for arbeidslivet da? Vil de ha noe å si når fotballforbundet toer sine hender?

Einar Wold heter mannen som leder i Arbeidstilsynet i Oslo. Han sier at de ikke har funnet det naturlig å følge med på Vålerenga siden fotballklubber tradisjonelt har vært drevet på frivillig basis. Det hører ikke med til hans verden at storkapitalistene har gjort sitt inntog i fotballklubbene, slik at de er blitt bedrifter med fast ansatte.

Men en trygg havn har de ansatte.

- De kan jo melde seg inn i LO, sier Tor Andersen som leder LOs Arbeids- og næringsavdelingen. Selv om han er Skeid-patriot, ønsker han til og med Vålerengas direktører velkommen som medlem.

Saken fortsetter under annonsen