AMEX forplikter seg

Publisert: 17. mars 2004 kl 15.04
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

American Express Corporate Travel inngår samarbeid med UNESCOs internasjonale senter Nordic World Heritage Foundation (NWHF). Ambisjonene er å øke de reisendes kunnskap om bevaring og beskyttelse av steder som står på UNESCOs verdensarvliste. American Express vil støtte NWHF hvert år og sørge for å spre informasjon og kunnskap om NWHFs arbeid til sine kunder, samarbeidspartnere og ansatte.

- Samarbeidet er kommet i stand som en følge av vårt fokus på «the triple bottom line» - den økonomiske, den sosiale og den miljømessige bunnlinjen, sier Sandra Hovland, administrerende direktør i American Express Corporate Travel i Norge.

Kortselskapet bruker internasjonalt 200 millioner kroner i kulturrelaterte prosjekter.

Turisme er både en trussel mot og en støttespiller for vår globale kultur- og naturarv, mener Kris Endresen, direktør for Nordic World Heritage Foundation, som er basert i Oslo.

- På sitt verste sørger den for forsøpling og kulturforflating, men samtidig har den en hittil lite utnyttet kraft til å bevare samfunnsverdier og stimulere til økonomisk vekst og sysselsetting. På sitt beste er turismen en livbøye for millioner av mennesker over hele verden, sier Endresen.

Han sier at Unesco ikke klarer bevaringsjobben alene. Det er 750 steder på UNESCOs verdensarvliste.

Saken fortsetter under annonsen