Age before beauty

Publisert: 31. juli 2002 kl 11.16
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Bagel & Juice-gründer Rebecca Mahboubi ble slått på målstreken av Terje Olav Hansen fra Vesterålen-bedriften NorLense da NHOs Nyskapningspris ble delt ut tirsdag 13. mars. Men begge vinnere fikk hjertelige gratulasjoner og hederlig omtale av prisutdeler, kronprins Haakon.
Årets prisvinner Terje Olav Hansen har satset store ressurser på nyskapning og innovasjon innenfor oljelenser og oljevernberedskap. Bedriften NorLense ble etablert for 25 år siden, og er i dag ikke bare markedsleder, men har etter hvert opparbeidet seg en markedsandel på 90 prosent i Norge. Og økte i fjor sin eksportandel fra 25 til 60 prosent. NorLense har 15 ansatte, 17 millioner i omsetning og er i dag hjørnesteinsbedriften i lokalsamfunnet Fiskebøl i Vesterålen.
Men juryen, som består av styringsgruppen for mindre bedrifter i NHO, ønsket også å trekke frem Rebecca Mahboubis innsats selv om hun ikke rakk helt til topps. Med selskapet American Bagel Company, fire Bagel & Juice-Cafeer i Oslo, en i Trondheim og en i Kristiansand, har Rebecca Mahboubi siden 1996 skapt en strålende forretning og et sunt alternativ til junkfood trass i stivbeint regelverk og byråkrati.
Saken fortsetter under annonsen