«Vi, Idar og jeg...»

Publisert: 17. juni 2002 kl 14.11
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

I fjor høst var konsernsjef Idar Kreutzer ( bildet t.h.) definitivt ikke på fornavn med konsernsjef Svein Aaser (bildet t.v.) i DnB, som spente beinkrok på Kreutzers drøm om en fusjon med finske Sampo.

Ifølge Kreutzer, anno 2001, var det «liten sannsynlighet» for en fusjon mellom DnB og Storebrand. Og sannsynligheten for at Kreutzer skulle bli på fornavn med Aaser var i hvert fall ikke større.

Så skjedde det likevel, mot oddsmaker og regnemaker Idar Kreutzers beste tips.

Om morgenen, den 29. mai i år, kunne Svein Aaser, stolt som en hane, ønske velkommen til stinn brakke i Felix Konferansesenter på Aker Brygge for å kunngjøre ekteskap mellom DnB og Storebrand.

- Nå blir det mye ord. Jeg skal møte dere med tall om et halvt år, om ni måneder, sa Svein Aaser. Og ord ble det. De store ord og tanker ble fremlagt av Aaser, mens Kreutzer tok seg av tallkolonner og teknikaliteter.

For vår egen del hoppet vi ikke så rent lite i stolen da fusjonsmester Svein Aaser satte i gang med å omfavne sin fusjonspartner Idar Kreutzer slik: «Vi, Idar og jeg, ønsker å forvalte en del av oljepengene her hjemme». Og slik fortsatte det, Svein (Aaser), var nemlig blitt på fornavn med Idar (Kreutzer), og kunne nesten ikke få sagt det nok: «Idar og jeg».

Så perpleks ble vi, at vi i farten glemte å spørre Svein Aaser om når han ble på fornavn med Storebrandsjefen.

Saken fortsetter under annonsen