Valutaregister bør utsettes

Publisert: 4. oktober 2004 kl 16.41
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) og Sparebankforeningen retter sterk kritikk mot Toll- og avgiftsdirektoratet og Finansdepartementet i forbindelse med arbeidet med forskrifter til Valutaregisterloven. Bankene får altfor knapp tid til å innføre nye systemer for rapportering, mener de to foreningene.

I en felles høringsuttalelse til forskriftene mener foreningene at det er svært lite sannsynlig at samtlige banker vil kunne ha sine rapporteringsrutiner på plass innen 1. januar 2005. De foreslår at fristen utsettes med ett år, til 1. januar 2006.

For bankene medfører innføring av nye rapporteringsrutiner betydelige kostnader, først og fremst gjennom endring i rapporteringssystemene, ifølge FNH. Blant annet pekes det på at en bankgruppe som er i ferd med å skifte valutasystemer og dataleverandør vil få doble kostnader på grunn av hastverket det legges opp til. I ØR nr. 6 i år skrev vi at bankene vil få en ekstraregning på mellom 58 og 75 millioner kroner og at kundene blir sittende igjen med svarteper.

Saken fortsetter under annonsen