«Opptur» i reklamebransjen

Publisert: 27. juni 2002 kl 14.37
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det er ikke måte på hvor kreativ man blir når det går litt trått. Spesielt reklamefolk, som selv i gode tider er kjent for sine sprø innfall og banebrytende nytenkning, er frempå med en rekke gode idéer om dagen.

En av de aller beste er prosjektet Opptur - et initiativ fra Nils Petter Nordskar (bildet) og hans medsammensvorne i reklamebyrået Virtual Garden.

«Opptur er en idé som handler om å tenke positivt nå i disse tøffe tider. Det handler om å ha mot til å utfordre den negative spiralen som i den senere tid har gjort at dårlige nyheter og en presset samfunnsøkonomi har fått mange til å tro at absolutt alt er trist og leit», heter det i pressemeldingen.

For det er jo selvsagt ikke virkeligheten, ifølge Virtual Garden.

Folk har nemlig fortsatt mye å glede seg over. Og for bedriftenes del er det nettopp nå de har gode muligheter til å tenke nytt - og satse.

Byrået vil imidlertid ikke bli beskyldt for å stikke hodet i sanden, men mener bestemt at tiden er inne for å fokusere på ting som er spennende, positive og inspirerende. Og inviterer derfor til en hyggelig torsdagskveld for hyggelige mennesker i sine lokaler på Briskeby den 8 november. Da skal det prates om muligheter - enhver påminnelse om dagens problemer og elendighet er strengt forbudt.

Programmet varer i halvannen time - deretter er det løs jakke, åpen bar, optimisme og verving av oppturpartnere som gjelder. Det skal etableres et opptur-nettverk, så vidt vi forstår. Snacks, øl og vin kan kjøpes til non-profit-priser, for Virtual Garden er dette et rent tapsprosjekt.

Saken fortsetter under annonsen

- Vår eneste økonomiske interesse ligger i at kunder og potensielle kunder får sympati med tiltaket, og liker oss bedre, sier de.

Hvem som er hyggelige nok til å komme med på gjestelisten er foreløpig ikke kjent, men alle potensielle reklamekjøper tas garantert imot med åpne armer.

For dette er vel først og fremst et frieri.

I særklasse.