138263_1035744.jpg
Line Henriette Hjemdal gir SINTEF-direktøren sin fulle støtte.

– Klok klimakritikk fra SINTEF

Publisert: 7. november 2011 kl 09.34
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.01

– Det er kloke uttalelser han kommer med. Nils Røkke har fulgt prosjektet lenge og vet hva han snakker om, sier hun til NTB.

I et intervju med Stavanger Aftenblad lørdag slår Røkke fast at han ikke lenger tror det blir noe av et fullskala renseanlegg for CO2 ved gasskraftverket på Mongstad i Hordaland.

– Kostnadene er nå så høye at planene ikke har sjanse til å overleve Stortinget, sier Røkke, som til daglig er direktør for klimateknologi ved SINTEF i Trondheim.

Den såkalte månelandingen er blitt utsatt en rekke ganger. Regjeringen og Statoil har ambisjoner om at det skal stå klart i 2020, men Røkke vil ha bygging nå, et krav som støttes av KrF.

– Klimakampen vinnes ikke på tegnebrettet. Vi må videre, sier Hjemdal, som er særlig bekymret for signalene fra Aker Solutions om mulig nedleggelse av Aker Clean Carbon, datterselskapet som skal utvikle avgjørende renseteknologi.

– Rammebetingelsene er så dårlige at næringslivet ikke ser seg tjent med slik satsing. Det er dårlig nytt og noe regjeringen må ta sin del av ansvaret for, sier hun. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen