– IT-verktøy alene er ikke nok

Publisert: 2. februar 2005 kl 15.04
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det sier moderniseringsminister Morten Andreas Meyer i en kommentar til undersøkelsen «IT i praksis» som ble presentert av Den norske Dataforening. Undersøkelsen påviser at det er et stort uutnyttet rom for effektivisering og nye tjenester ved hjelp av IT, også i offentlig sektor.

Undersøkelsen «IT i praksis» er utført av Rambøll Management på oppdrag fra Den norske Dataforening. Den kartlegger IT-utviklingen i Norges 500 største virksomheter innen privat og offentlig sektor, og deres strategiske utfordringer og gevinster knyttet til IT. Undersøkelsen gjennomføres for første gang i Norge etter modell fra Danmark.

- Undersøkelsen viser at de virksomheter som henter de største effektene fra IT-investeringer, er de som knytter IT-investeringer tett opp mot organisasjonsmessige endringer og nye arbeidsprosesser. Effektiv utnyttelse av IT stiller økte krav til digitalt lederskap blant ledere i offentlig sektor og beviser at IT er et viktig verktøy for å gjøre ting enklere og for å sikre bedre dialog med innbyggerne, sier minister Meyer og legger til:

- Jeg registrerer også at undersøkelsen bygger opp under de IT-initiativer som nå tas fra sentralt hold, bl.a. arbeidet med å få på plass en trygg elektronisk signatur som muliggjør nye tjenester i løpet av året.

Saken fortsetter under annonsen