Følg magefølelsen

Publisert: 31. mars 2004 kl 16.25
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Du står overfor et vanskelig valg, og kontakter en konsulent. Han ber deg om å lytte til din indre stemme, eller kjenne på magefølelsen. Uvant? Skal vi tro rådgiver Jan Lorentzen er dette en metode flere næringslivsledere burde benytte seg av.

- Hjernen vår har to deler - en rasjonell del, og en kreativ, ikke-rasjonell del. Det logiske veier tungt i vårt samfunn, og vi blir ikke oppmuntret til å lytte til intuisjonen. Jeg tror vi med fordel kan bruke hele oss når vi tar beslutninger - at vi også kan finne mange svar ved å gå inn i oss selv.

Lorentzen er utdannet siviløkonom og psykoterapeut. Han har tidligere jobbet som produktsjef i Jordan, samt hatt forskjellige stillinger innen reklame og strategi. Nå jobber han med intuitiv rådgivning, et tilbud rettet både mot privatpersoner og bedriftsmarkedet.

- Jeg kan hjelpe folk til å ta gode beslutninger, for eksempel i forbindelse med igangsetting av ny virksomhet, ansettelser, karriereplanlegging og personalkonflikter.

Lorentzen forstår at mange kan være skeptiske til begrep som intuisjon og fornemmelser, men understreker at det ikke er snakk om enten-eller.

- Jeg mener ikke at vi skal fatte beslutninger kun basert på følelser. Intuisjonen erstatter ikke det logiske, men er snarere et viktig supplement, forklarer Lorentzen, som tror mange bruker intuisjonen sin ubevisst i beslutningsprosesser.

- Bill Gates er en av de få som åpent innrømmer at magefølelsen spiller en rolle. Han går faktisk så langt som å si at man ofte må stole på intuisjonen, påpeker Jan Lorentzen.

Saken fortsetter under annonsen