«Billigfond» fra DnB NOR

Publisert: 3. mars 2005 kl 10.40
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

DnB NOR lanserer i begynnelsen av mars det første norske børsnoterte fondet, DnB NOR OBX. Fondet er etablert og forvaltes av DnB NOR Kapitalforvaltning i samarbeid med DnB NOR Markets, som vil stille løpende kjøps- og salgspriser, såkalt market maker.

Fondet er tilknyttet OBX-indeksen, som består av de 25 mest omsatte aksjene på Oslo Børs de seks foregående månedene. Frem til nå har det vært mulig å handle indeksen bare gjennom børsnoterte futures og opsjoner. Tilsvarende produkter handles allerede i utlandet.

- Til forskjell fra andre fond har DnB NOR OBX som mål kun å gi en avkastning tilnærmet lik indeks. Det innebærer lavere kostnader fordi fondet ikke har aktiv forvaltning. Det gjøres ikke vurdering av enkeltselskaper. Andelen av enkeltselskaper i fondet vil være en konsekvens av indeksvektingen, sier Edward Wendel, investeringsdirektør for fondsvirksomheten i DnB NOR.

Ved at fondet er direkte knyttet opp mot en indeks er kostnadene lavere enn ved forvaltning av et ordinært fond. Kundene vil betale vanlig kurtasje som ved kjøp av en aksje. Minstekurtasje gjennom DnB NOR Markets nettmeglerløsning er 95 kroner, mens handel over telefon har en minstekurtasje på 350 kroner.

Saken fortsetter under annonsen