Toppsjefen i Meta, Mark Zuckerberg, innfører ny kontorpolicy fra september. 

Toppsjefen i Meta, Mark Zuckerberg, innfører ny kontorpolicy fra september. 

Foto

Reuters / NTB / LAURE ANDRILLON

Zoom og Meta strammer inn retningslinjene for hjemmekontor

Publisert: 9. august 2023 kl 10.40
Oppdatert: 9. august 2023 kl 10.42

­Skal de ansatte få jobbe hjemmefra så mye og ofte de vil? Eller må/bør de jobbe fra kontoret? Er en hybridløsning, der ansatte tilbringer noe tid på hjemmekontor og noe tid på kontoret, det beste?

I kjølvannet av pandemien har diskusjonene om hvordan man skal innrette kontorarbeidslivet framover gått verden over. I disse diskusjonene har verdens øyne vært rettet mot tech-gigantene; de som blant annet leverer programvare som gjør hjemmekontor mulig. Hva vil de gjøre?

Zoom, selskapet bak en videokonferansetjeneste som økte i bruk under koronapandemien, strammer inn sin kontorpraksis i løpet av august og september.

Deres nye hovedpolicy er at ansatte som bor innen 80 kilometer fra arbeidsplassen må tilbringe to dager i uken på kontoret sammen med sine kollegaer, skriver nyhetsbyråene AP og NTB. En talsperson fra Zoom har uttalt at dette er den mest effektive løsningen for Zoom.

Zuckerberg går for tre dager i uken

Tidligere i sommer har giganten Meta, som står bak blant annet Facebook, Messenger og Instagram, som en hovedregel bedt de ansatte om å komme til kontoret for å jobbe tre dager i uken. Denne endringen trer i kraft fra og med september.

En talsperson sier ifølge Fortune at Meta mener det nå er nødvendig å raffinere arbeidsmodellene for å fremme samarbeid, relasjoner og bedriftskultur for å få de ansatte til å yte sitt best på jobb.

I mars måned uttalte konsernsjef Mark Zuckerberg at en intern analyse viste at ingeniører tidlig i karrieren i snitt gjorde en bedre jobb og leverte bedre resultater når de var jobbet sammen en annen person som var lokalisert på samme sted minst tre dager i uken.

Saken fortsetter under annonsen