Med økende økonomisk usikkerhet kan det være fristende for bedriftsledere å kalle de ansatte tilbake på kontoret, i håp om at det kan fremme innovasjon og aktivitet, men de har ingen garanti for at det vil bli resultatet. 

Foto

andreswd/iStock

Undersøkelse: Tre av fire føler seg mer innovative på kontoret

Publisert: 5. januar 2023 kl 08.10
Oppdatert: 16. januar 2023 kl 15.03

Nesten tre fjerdedeler (72 prosent) av respondentene her i Norge og i Sverige, mener at organisasjonen deres er mer innovativ når de ansatte jobber fra kontoret, mens 79 prosent av respondentene oppgir at de føler seg mer fornøyde hvis de kan jobbe fra hvor de selv vil.

Dette kommer frem i en ny studie fra IT-selskapet VMware, kalt «The Distributed Work Dilemma: When Innovaton and Job Satisfaction Compete», som er utført av Vanson Bourne. 

Disse to funnene kan virke motstridende, hvis det er slik at de ansatte helst vil jobbe hjemme, men hvor mye de ansatte vil jobbe fra andre steder en kontoret, sier undersøkelsen ingenting om.

Med økende økonomisk usikkerhet kan det være fristende for bedriftsledere å kalle de ansatte tilbake på kontoret, i håp om at det kan fremme innovasjon og aktivitet.

Andy Stevens, Norge-sjef i VMware, sier imidlertid i pressemeldingen at han tror at hybride arbeidsplasser skaper gladere, mer engasjerte arbeidsteam. Noe han tror igjen kan gi en økning i innovasjon og effektivitet.

Han argumenterer dermed imot dem som måtte mene at det å kalle folk tilbake til kontoret på fulltid gir mest innovasjon.

– Dagens situasjon tvinger bedrifter til å fokusere på innovasjon og produktivitet, men dette må ikke gå på bekostning av fremgangen vi har hatt når det kommer til fleksible arbeidsplasser, sier Stevens, Norgessjef i VMware i en pressemelding.

Saken fortsetter under annonsen

Maktskifte

Stevens mener at hybride arbeidsplasser skaper gladere, mer engasjerte arbeidsteam, noe han mener igjen kan føre til en naturlig økning i innovasjon og økt effektivitet.   

Undersøkelsen tar også for seg et maktskifte mellom arbeidsgivere og arbeidstakere: En kommende lavkonjunktur og omfattende kompetansemangel har gitt ansatte mye makt, men den økonomiske situasjonen kompliserer situasjonen og har begynt å forstyrre denne maktbalansen.

Til tross for at flere ansatte trives bedre i jobben nå enn de siste årene, har alle bransjer store utfordringer med kompetansemangel. Og personalomsetningen innen cybersikkerhet er spesielt høy.