Gjør du noen av disse fem tingene i møter? Det burde du stoppe med nå.

Foto

fizkes/iStock

5 ting gode ledere aldri gjør i møter

Publisert: 28. februar 2023 kl 09.53
Oppdatert: 28. februar 2023 kl 09.53

­Møtet som skulle vare i 30 minutter har dratt ut til tre timer. Du har ikke fått svarene du ønsket, og de ansatte er frustrerte. Hva gikk galt?

Man skaper sjeldent et arbeidsmiljø for innovasjon når man stenger alle inne i et rom til problemene til selskapet er løst, skriver magasinet Inc.com.

Det hjelper heller ikke når den som skal lede møte gjør sitasjonen verre.

Her er fem tegn på at du er årsaken til at møtet gikk skeis.

1. Du bruker kallenavn

Ikke alle tolker kallenavn som noe positivt. Noen kan føle at det er nedverdigende, mens andre kan føle at du har favoritter blant de ansatte

I stedet for å navigere hvilke kallenavn som er ok å bruke og hvilke som ikke er det, gjør deg selv en tjeneste og unngå problemet ved å slutte å bruke kallenavn. Kall ansatte det de heter. Så enkelt er det. Selv om man ønsker flat struktur, må man likevel opprettholde et nivå av profesjonalitet.

Saken fortsetter under annonsen

2. Du skylder på andre

Enten skylder du på en ansatt, ellers tar du all skylden selv. Ledere har en tendens til å rette pekefingeren dersom noe går galt.

Ikke legg skylden på en person når man som et team hele tiden skal innovere sammen. Se på sportslag for eksempel, når de taper, skylder de ikke på en enkelt spiller. De vinner som et lag og taper som et lag.

3. Du setter folk i en vanskelig situasjon

Vi husker alle følelsen når læreren plutselig sa navnet ditt i et fullt klasserom og hele klassen så på deg. Selv om du kan svaret, fører presset av at alle ser på deg uten at du er forberedt til at hjernen blir tåkete og angsten vokser innvendig.

Det er en vanlig misforståelse at ledere alltid må utfordre ansatte for å sikre at de alltid er forberedt. Men hvis du har ansatt riktig person og tilbyr meningsfylt arbeid, bør dette aldri være et problem.

4. Du forkaster dårlige ideer

Saken fortsetter under annonsen

Det er mange måter man kan forkaste ideer som ikke er verdt å utvikle. Kroppsspråk og ansiktsuttrykk kan spille en stor rolle. Rulling med øynene, et hevet øyebryn eller å overse det som blir sagt er alle eksempler på at du forteller vedkommende og teamet ditt at ideen er dårlig og ikke verdt tiden din.

Selv om du ikke skal analysere hver enkelt ide som kommer på bordet, burde du feire at teamet kommer med ideer i det hele tatt. Du må behandle alle ideer med omtanke og respekt, ellers vil du slutte å få dem.

5. Du gjorde en god jobb, men...

Med en gang du avslutter en setning med «men», har du ødelagt det positive du sa først. Hvis du skal komme med konstruktiv kritikk, si det rett ut uten å ha en positiv inngang. Ansatte vil sette pris på at du sier det som det er.