Grete Herlofson er ansatt som ny generalsekretær i Redningsselskapet.

 
Foto

Redningsselskapet

Grete Herlofson går fra Sanitetskvinnene til Redningsselskapet

Publisert: 2. mars 2022 kl 11.31
Oppdatert: 2. mars 2022 kl 11.31

– Jeg ser fram til å bli en del av en av Norges viktigste beredskapsorganisasjoner, med et sterkt samfunnsoppdrag og en unik sammensetning av høyt kvalifiserte ansatte og frivillige som løser krevende oppdrag.

– I felleskap skal vi utvikle Redningsselskapet videre og jeg er stolt og glad over å ha fått muligheten, sier Grete Herlofson i en melding.

Grete Herlofson kommer fra stillingen som generalsekretær for Norske Kvinners Sanitetsforening, som ble tildelt DSBs samfunnsikkerhetspris i 2020, og Frivillighetsprisen i 2021.

Hun har tidligere vært avdelingsdirektør og stedfortredende generalsekretær i Norges Røde Kors og har jobbet med både nasjonale og internasjonale spørsmål.

Hun innehar flere styreverv i Hovedorganisasjonen Virke, Agenda Rådgivning, Oslo Krisesenter, Stiftelsen Amathea og FOKUS.

– En samlende leder

Redningsselskapet er en frivillig humanitær medlemsorganisasjon som har til formål å redde liv, berge verdier og drive forebyggende arbeid for å trygge sikkerheten til sjøs.

Saken fortsetter under annonsen

RS har 90 redningsfartøy fordelt på 53 stasjoner som strekker seg langs hele norskekysten, samt på Mjøsa og Femunden.

– Vi er svært fornøyde med at Grete Herlofson har takket ja til å lede Redningsselskapet. Hun har bred bakgrunn som samlende leder i store organisasjoner og har gjennom sitt lederskap oppnådd gode resultater, herunder med å motivere og utvikle frivilligheten.

– Dette har vært viktige faktorer i valget. Styret er trygge på at Herlofson har den kompetanse og bakgrunn som skal til for å styrke Redningsselskapet ytterligere, sier styreleder Jon Rysst i en melding.

Herlofson har sin utdannelse fra Handelshøyskolen BI, og har gjennomført Forsvarets Høyskoles sjefskurs.

Herlofson tiltrer som generalsekretær i Redningsselskapet 1. august 2022.