Foto

Istock / alvarez

5 råd for å få godt utbytte av en midlertidig sjef

Publisert: 28. mars 2022 kl 10.51
Oppdatert: 28. mars 2022 kl 10.51

LEST OM LEDELSE. Når en bedrift leier inn en sjef for en periode, er oppdraget gjerne å gjennomføre en forandring eller å håndtere en krise.

Viktoria Rubin ved Stockholms universitet jobber med en doktorgrad om organisasjoner som leier inn interimledere, og sier i et intervju med Chefstidningen at den midlertidige sjefen ofte finner nye innfallsvinkler som får organisasjonen til å tenke nytt.

Ofte kan vedkommende også bidra med det hun kaller «handlingskompetanse». Det vil si at sjefen viser organisasjonen nye måter å gjøre ting på ved å være med i daglige arbeidet.

En av fordelene for innleide ledere som jobber med endring, er at han eller hun ikke har noen historie i organisasjonen; ingen vennskapsbånd eller posisjon å forsvare. Dét kan gjøre det lettere å ta kontroversielle grep.

Viktoria Rubin gir i Chefstidningen råd til organisasjoner som skal leie inn en leder på midlertidig basis:

Slik får du best utbytte av en interimsjef

  • Vurder hensikten. Er det en uttalt midlertidig løsning eller håper du at personen skal bli værende. Vær tydelig på dette overfor lederen fra begynnelsen av, slik at du får inn en med rett profil.

  • Ikke hopp over introduksjonen. Tenk igjennom hva interimsjefen trenger å vite om organisasjonen, både formelle og uformelle aspekter, for å være så effektiv som mulig.

  • Bidra til åpenhet og forankring. Dette er en person som får tillit, men det er en fordel at hele virksomheten er åpen for forandringen. Gjør en jobb for å forankre oppdraget slik at alle vet hvilket oppdrag interimsjefen har fått.

  • Ikke slipp styringen. Beskrivelsen av oppdraget kan justeres på veien. Sørg for å ha en løpende dialog med den midlertidige lederen under hele oppdraget.

  • Forbered overleveringen. Det som skjer må overleveres på en tydelig måte når en som rekrutteres permanent skal ta over etter en midlertidig leder. Hvis ikke risikerer du å ha «sløst» med både ressurser og medarbeidernes tillit.

 

Saken fortsetter under annonsen