Rune Flaen (65) gir seg som toppsjef i BAMA på samme tidspunkt, etter 27 år som administrerende direktør.

 
Foto

BAMA.

Rune Flaen gir seg som toppsjef i BAMA etter 27 år

Publisert: 12. august 2021 kl 11.23
Oppdatert: 12. august 2021 kl 11.23

Petra Axdorff kommer fra stillingen som administrerende direktør for IKEA Spania. Hun har hatt en rekke tunge, internasjonale lederstillinger i IKEA, blant annet innen innkjøp og innovasjon.

Hun har også hatt ulike lederstillinger i Norden og i Sverige i dagligvarekjedene ICA og Axfood. Axdorff har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Universitetet i Linköping.

– Jeg er stolt og glad for at styret har ansatt Petra som ny toppleder i BAMA. Hun var vår foretrukne kandidat, etter en lang og grundig prosess. Hun er en kunde- og leverandør-nær toppleder med erfaring fra europeisk så vel som nordisk handel og dagligvare.

– Hun får jobben med å ta BAMA inn i en ny tid, der norsk produksjon blir stadig viktigere og økt forbruk og differensiert konkurransekraft for kundene er sentralt, sier Kristian Nergaard, styreleder i BAMA Gruppen i en melding.

Hun tiltrer som konsernsjef 15. september.

Rune Flaen (65) gir seg som toppsjef i BAMA på samme tidspunkt, etter 27 år som administrerende direktør.

Berømmer innsatsen

Saken fortsetter under annonsen

Foto

Petra Axdorff, påtroppende konsernsjef i BAMA Gruppen.

– Jeg ser fram til å jobbe i et selskap som vet at tett samarbeid med kunder og produsenter er avgjørende for å lykkes, og dermed oppnå visjonen om en sunnere og ferskere framtid.

– Det er en ære å få starte i et selskap med 135 års historie, som jobber for å fornye og forbedre gjennom å kombinere lang erfaring med innovasjon og entreprenørskap, sier Petra Axdorff.

Under Runes ledelse har BAMA økt omsetningen fra 1 til 20 milliarder kroner og skapt solide resultater.

–  Gjennom godt samarbeid fra produsent til sluttkunde, har han vært en pådriver for smarte og effektive verdikjeder som er unike i sitt slag i Norge og internasjonalt.

–­ Det har gitt satsing og forutsigbarhet for alle parter samt økt forbruk av frukt og grønt. Styret har jobbet med å finne en etterfølger etter at Rune uttrykte ønske om å tre tilbake for noen år siden, sier Nergaard.