Lars Sørgard fortsetter som direktør i Konkurransetilsynet ut januar 2022, men skal da tilbake til stillingen som professor i samfunnsøkonomi ved NHH.

Foto

Marit Hommedal / NTB.

Lars Sørgard søker ikke nytt åremål som direktør for Konkurransetilsynet

Publisert: 30. august 2021 kl 11.04
Oppdatert: 30. august 2021 kl 11.04

I en pressemelding skriver Konkurransetilsynet at Lars Sørgard etter en betenkningstid har bestemt seg for å ikke søke nytt åremål som direktør for Konkurransetilsynet.

Stillingen som konkurransedirektør er et åremål på seks år. Nå er perioden snart slutt, og stillingen ble i dag lyst ut.

Lars Sørgard fortsetter som direktør i Konkurransetilsynet ut januar 2022, men skal da tilbake til stillingen som professor i samfunnsøkonomi ved NHH.

– Jobben som konkurransedirektør er svært givende og utfordrende, og jeg er stolt over det vi i Konkurransetilsynet har fått til de siste seks årene.

– Etter en betenkningstid har jeg likevel bestemt meg for å gå tilbake til stillingen som professor ved NHH, som jeg har hatt permisjon fra i disse årene. Det ligger ingen dramatikk bak denne beslutningen, sier Lars Sørgard.

Alvorlig brudd på konkurranseloven

Under Lars Sørgards ledelse har Konkurransetilsynet fattet vedtak om alvorlige brudd på konkurranseloven gjennom en rekke store saker, og til sammen ilagt milliarder i gebyrer.

Saken fortsetter under annonsen

Det har også blitt lagt ned forbud mot en rekke konkurranseskadelige fusjoner og oppkjøp, blant annet i ferge- og pizzamarkedet. Sørgard har også ledet tilsynets omfattende satsing for bedre konkurranse i dagligvaremarkedet.

– Vi ansatte skulle gjerne hatt Lars Sørgard med videre som direktør for Konkurransetilsynet. Han er en svært godt ansett leder og nyter stor respekt for sin faglige dyktighet. Samtidig har vi satt pris på hans åpenhet rundt tilsynets saker, sier Kristin Davidsen, tillitsvalgt for juristene i Konkurransetilsynet.

Prosessen med å finne Lars Sørgards erstatter er nå i gang. Det er rekrutteringsselskapet BackerSkeie som har fått oppdraget fra Næringsdepartementet med å ansette ny direktør for Konkurransetilsynet. Den nye direktøren skal oppnevnes av Kongen i statsråd.