Foto

Istock / Drazen

Nyskaping

Lærte ikke av feil

Publisert: 10. februar 2021 kl 10.51
Oppdatert: 10. februar 2021 kl 10.57

Tidligere forskning har vist at entreprenører typisk er overoptimistiske på vegne av egne oppstart-prosjekter, og at dette virker hemmende på hva de faktisk får til.

Mario Daniele Amore fra Copenhagen Business School har sammen med Orsola Garofalo og Victor Martin-Sanchez analysert hvordan generell optimisme påvirker entreprenørers forventninger når de får negative tilbakemeldinger på det de driver med.

Deretter har de sett nærmere på forholdet mellom optimisme og i hvilken grad innovasjon lykkes.

Forskerne har studert unike bedriftsdata. I tillegg har de gjort et laboratorium-eksperiment der 205 entreprenører deltok.

Funnene de har gjort viser at generell optimisme var negativt assosiert med det å justere egne holdninger i tråd med negative tilbakemeldinger man får.

Forskerne skriver i en presentasjon av artikkelen at de også finner at den gjenomgående optimismen trigger et avvik mellom det de omtaler som innovasjon-input og innovasjon-output, noe som reduserer innovasjonsevnen.

Funnene er omtalt i artikkelen «Failing to Learn from Failure: How Optimism Impedes Entrepreneurial Innovation» i tidsskriftet Organizaton Science.

Saken fortsetter under annonsen