– De ansatte har ikke all verden, men de har råd til å betale SFO og huslånet fordi de jobber i en hjørnesteinsbedrift som har drevet med reiseliv i snart 200 år, skriver Preben Moen.

Foto

Svein Hegheim/Classic Norway hotels. 

 

Hotellsjef permitterte seg selv først

Publisert: 10. desember 2021 kl 10.14
Oppdatert: 14. desember 2021 kl 16.02

LEST OM LEDELSE. I et innlegg i Dagens Næringsliv  skriver hotellsjefen at han valgte å permittere seg selv før resten av de ansatte.

Etter pressekonferansen til regjeringen om nye koronatiltak, haglet hotellavbestillingene inn for Gloppen hotell.

Hotelldirektøren må for fjerde gong de siste to årene kalle inn til allmannamøte for å informere om permitteringer.

«De ansatte har ikke all verden, men de har råd til å betale SFO og huslånet fordi de jobber i en hjørnesteinsbedrift som har drevet med reiseliv i snart 200 år,» skriver Preben Moen.

Han stiller spørsmål ved hvordan en ansatt skal betale for SFO med kun 62,4 prosent av lønnen sin – det er summen staten må betale til vanlige lønnsmottakere dersom de blir permitterte.

Moen skriver videre at han har valgt å permittere seg selv først fordi han har råd og kommer samtidig med en oppfordring til statsministeren og Stortinget:

«Staten må betale 62,4 prosent av lønna dersom man blir permittert. Hva om de gir potten til hotellene dersom de holder ansatte i 100 prosent stilling?»

Saken fortsetter under annonsen

 Denne løsningen mener hotelldirektøren vil gi ansatte en fredelig jul fordi staten ville brukt nøyaktig like mye penger på å holde folk i arbeid – samtidig som SFO-regningen kan betales i januar og februar.