Astrid Skarheim Onsum kommer fra Aker Offshore Wind. Et selskap hun bidro med å etablere og hvor hun har vært CEO siden selskapet ble skilt ut av Aker Solutions og tatt på børs i 2020.

Foto

Aker Solutions.

Astrid Skarheim Onsum blir ny konsernsjef i Norsk Gjenvinning

Publisert: 27. mai 2021 kl 10.24
Oppdatert: 27. mai 2021 kl 10.24

Astrid Skarheim Onsum kommer fra Aker Offshore Wind. Et selskap hun bidro med å etablere og hvor hun har vært CEO siden selskapet ble skilt ut av Aker Solutions og tatt på børs i 2020.

Hennes bakgrunn er variert, med lang erfaring fra industri, digitalisering og kontinuerlig forbedring.

– Ansettelsen av en så sterk profil som Astrid er en bekreftelse på at vi har opparbeidet oss et omdømme som legges merke til og at Norsk Gjenvinning-konsernet er en del av løsningen på morgendagens utfordringer, sier styreleder Erik Osmundsen i en pressemelding.

Han er tydelig på at Skarheim Onsum har en profil som vil være helt riktig for å kunne ta Norsk Gjenvinning-konsernet til neste nivå, i arbeidet med å bidra til en akselerert sirkulær økonomi.

I vurderingen av kandidater ble det tydelig hvordan profilen hennes komplimenterer resten av konsernledelsen.

Trer tilbake

Bjørn Arve Ofstad som nå er konstituert konsernsjef vil tre tilbake i sin rolle som COO når Skarheim Onsum trer inn som konsernsjef. Før den tid vil hun bruke tid på å bli kjent med konsernet og ansatte.

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg ser veldig frem til å ta fatt på spennende arbeidsoppgaver, men ikke minst å bli bedre kjent med Norsk Gjenvinning og mine nye kollegaer i konsernet. Min opplevelse er at konsernet besitter mye kompetanse jeg tror vil bidra til at vi sammen kan nå de målene som er satt for de neste årene, sier hun.

– Vi skal bli ledende innen vårt felt, og være foretrukken partner innen sirkulærøkonomien, forteller påtroppende konsernsjef, Skarheim Onsum.

Bygge sterke team

Noe av suksessen til Skarheim Onsum har vært å spille på lag. Hun har bygget sterke team rundt seg for å oppnå resultater.

Dette var også en viktig del av beslutningen da ny konsernleder ble valgt. I tillegg har hun erfaring som vil bidra til å ta oss videre på den reisen vi allerede har startet på.

Kompetansen til Astrid er en god match for Norsk Gjenvinning som allerede er godt i gang med digitalisering for å sikre at konsernet leverer høy kvalitet til kundene, gjennom sømløse prosesser. Dette innebærer økt sortering og en effektiv produksjon av kvalitetsvarer som kan brukes som sekundære råvarer i erstatning for jomfruelige råvarer.

– Jeg er opptatt av bærekraft og vi må jobbe målrettet for å omstille oss til en grønn økonomi. Jeg er imponert over posisjonen Norsk Gjenvinning har bygget opp.

Saken fortsetter under annonsen

– Når denne muligheten dukket opp var det ikke vanskelig å takke ja til å bli med på reisen med å videreutvikle konsernet, slik at vi når målene om å bli ledende innen sirkulær økonomi, ikke bare i Norge, men i verden, sier Skarheim Onsum.

Mye å lære

Hun er tydelig på at hun ser frem til å starte i ny rolle, men at det og er mye å lære, både når det kommer til bransjen, men også å forstå alle delene av Norsk Gjenvinning-konsernet.

– Jeg gleder meg til å komme i gang i ny rolle som konsernsjef i Norsk Gjenvinning. Jeg har stor tro på at jeg kan utnytte kraften som allerede finnes i konsernet, så vi sammen kan finne nye kundedrevne løsninger for å bidra mot en mer bærekraftig fremtid.