Econa-leder Nina Riibe og påtroppende sjeføkonom Tore Vamraak.

Foto

Econa

Tore Vamraak går til Econa

Publisert: 2. juli 2020 kl 12.35
Oppdatert: 2. juli 2020 kl 12.35

Tore Vamraak kommer fra stillingen som Associate partner i McKinsey & Company og har tidligere blant annet vært statssekretær i Finansdepartementet og ved Statsministerens kontor.

– Rollen som sjeføkonom er ny for oss, men et naturlig steg i utviklingen. Tore Vamraak er perfekt for jobben med sterk faglig bakgrunn og sin erfaring fra politikken. Econa har et ansvar for å formidle økonomifaget og betydningen av faget for samfunnsutviklingen. Det er derfor naturlig at Econa tar en tydeligere rolle, sier Nina Riibe. Hun mener samfunnsdebatten trenger flere stemmer som tar utgangspunkt i fag og forskning.

Den nye rollen som sjeføkonom er som skreddersydd for Tore Vamraak. Tore er tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK) og i Finansdepartementet. Han har jobbet i NBIM i Oslo og New York og kommer nå fra stillingen som associate partner i McKinsey & Company. Tore er siviløkonom fra NHH, hvor han gikk ut som tidenes yngste.

– Jeg er glad for Econas offensive satsning, og gleder meg til å bringe økonomenes perspektiver ut i samfunnsdebatten. Da er det naturlig å starte med å se på effekten av covid-19 og krisepakkene, påpeker Vamraak.

Foto

15 år gamle Tore Vamraak  ble innskrevet til siviløkonomistudiet ved Norges Handelshøyskole i Bergen. (NTB-foto: Marit Hommedal)SKOLELIV /

– Det har vært bra og nødvendig med krisepakker for å redde arbeidsplasser, men nå må vi rette blikket fremover. Nye tiltakspakker må ha fokus på hva vi skal leve av i fremtiden. Det må lønne seg å skape arbeidsplasser som skaper verdier for samfunnet, det vil bare bli viktigere i årene som kommer, sier den nye sjeføkonomen.

Econa er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for masterutdannede innen økonomisk-administrative fag og har mer enn 24.000 medlemmer. Ved siden av å skape verdi for medlemmene skal Econa vise medlemmenes verdi for samfunnet og økonomifagets betydning for samfunnet.

Saken fortsetter under annonsen

Tore Vamraak tiltrer 1. september.

Tore Vamraaks arbeidserfaring

2018 – Associate partner, McKinsey & Company

2015 – 2018 Statssekretær, Finansdepartementet

2013 – 2015 Statssekretær, Statsministerens kontor

2010 – 2013 Finanspolitisk rådgiver, Høyres stortingsgruppe

2007 – 2010 Portfolio Manager, Norges Bank Investment Management

2006 – 2007 Trainee, Norges Bank Investment Management

2001 – 2006 Forsker, Forsvarets forskningsinstitutt