Når det er nedgangstider og sjefen ikke ser at de står på, er det mange som blir stressa og bekymra for om lederen vet hvor mye de jobber, skriver den britiske journalisten og forfatteren Rebecca Seal.

Foto

iStock

Slik har de ansatte det egentlig på hjemmekontoret

Publisert: 21. oktober 2020 kl 10.46
Oppdatert: 21. oktober 2020 kl 14.44

LEST OM LEDELSE. Den britiske journalisten Rebecca Seal jobbet alene hjemme i elleve år, og fikk smertelig erfare konsekvensene av å jobbe hjemmefra da hun plutselig ble totalt utbrent.

I boka “SOLO: How To Work Alone (And Not Lose Your Mind)” som kom ut i september i år gir hun råd til alle som nå for første gang skal prøve å bruke egen bolig som arbeidsplass.

Basert på egne erfaringer og de hun har snakket med i arbeidet med boka, gir hun i Management Today 5 tips til ledere om hva de burde vite om hvordan de ansatte egentlig har det, men som mange kvier seg for å fortelle selv.

1. Alle takler hjemmekontortilværelsen forskjellig

Det finnes ikke én måte å følge opp dine ansatte hjemme på. Mens noen nyter friheten og selvstendigheten, savner andre oppfølging og kontakt. Finn ut hvordan medarbeiderne har det og skreddersy hvordan du følger dem opp.

2. De har glemt hvordan de logger av

Det er ekstremt vanskelig å sette grenser for arbeidet når du jobber hjemme, spesielt for de som ikke har en egen plass satt av bare til det.  Forskning viser at folk jobber mye mer når arbeidet foregår hjemme, og det er ikke bra i lengden.

Saken fortsetter under annonsen

3. De tror du vurderer å si dem opp

Når det er nedgangstider og sjefen ikke ser at de står på, er det mange som blir stressa og bekymra for om lederen vet hvor mye de jobber. Frykten for å bli nedbemannet går utover trivsel og produktivitet.

4. De går glipp av læring

Når alle jobber på ulike steder er det mye av den daglige læringen fra kolleger som forsvinner. De ansatte får ikke med deg hvordan andre løser oppgaver, og terskelen for å spørre om råd fra erfarne kolleger er mye høyere.

5. De har vondt i rygg, nakke og underarmer

Mange må ta til takke med å jobbe ved kjøkkenbordet, og ikke alle har en god kontorstol. Da er veien kort til ulike fysiske plager. Det er mye mer å tape på lange sykmeldinger på grunn av ryggproblemer og senebetennelse enn det koster å skaffe folk det utstyret de trenger, sier Seal.

 

Saken fortsetter under annonsen