BI best rangert på MBA-program i Norden
Mandag 26. oktober kunngjorde Financial Times verdens 100 beste Executive MBA-programmer (EMBA).
BI-Fudan MBA program i samarbeid med School of Management ved Fudan University i Kina rangeres som nummer 27 i verden for annet år på rad, mens BIs Executive MBA klatrer 11 plasser til nummer 78.
Norges Handelshøyskole (NHH) rangeres til en 98. plass, som er en nedgang fra fjorårets 86. plass. Årets plassering er samme som i 2018.
Sterk lønnsutvikling
Begge programmene til BI peker seg ut positivt med sterk lønnsutvikling blant studentene som har fullført programmet, med en vekst på henholdsvis 115 prosent for BI-Fudan alumni og 47 prosent for BIs EMBA alumni.
Indikatoren veier totalt 20 prosent av rangeringen, og måler blant annet den gjennomsnittlige lønnen før og etter fullført utdanning.
– I et svært spesielt år som har hatt en betydelig påvirkning for enkeltindivider, virksomheter og samfunn over hele verden er vi svært glade og ydmyke for at årets plasseringer befester BIs solide posisjon med to programmer blant de 100 beste Executive MBA programmene i verden, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand i en melding.
BI-Fudan MBA-programmet har ligget stabilt blant de topp 30 beste Executive MBA-programmene i verden de tre siste årene og har klatret totalt 27 plasser siden debuten på listen i 2013 (54.plass).
Høyest score i Norden
BIs Executive MBA program klatrer 11 plasser fra i fjor og er rangert på en 78. plass. Med disse to plasseringene rangeres BI høyest blant de nordiske handelshøyskolene, og inngår samtidig i et eksklusivt selskap sammen med skoler som anerkjente Insead, Columbia University og London Business School, som alle har to eller flere programmer med.
Financial Times rangerer programmene basert på 17 ulike indikatorer, som blant annet lønn, mangfold, antall internasjonale studenter, lønnsutvikling og karriereutvikling.
BIs partnerskap med School of Management ved Fudan Universitetet var det første av sitt slag mellom en vestlig høyere utdanningsinstitusjon og et kinesisk universitet.
– Samarbeid med internasjonale toppskoler gjør at vi kan kombinere det beste fra to skoler for å utvikle kandidater som jobber i et stadig mer internasjonalt næringsliv. En sentral oppgave i slike samarbeid er å kombinere ulike perspektiver fra både kultur, forretning, kunnskapsdeling, innovasjon og ledelse, sier Henjesand.
Falt på rangering
NHH falt 12 plasser på årets rangering, fra å være på 86. plass i fjor til en 98. plass i år.
– Å være med på rangeringen viser at vi tilbyr et EMBA-program i verdensklasse og har høy kvalitetsstandard, men vi har klare ambisjoner om å klatre høyere opp på listen, sier rektor ved NHH Øystein Thøgersen i en melding.
Thøgersen påpeker at 2020 fremstår som et spesielt år når det gjelder FT-rangeringen.
– Covid-19 situasjonen gir en del tilfeldige utslag, og jeg føler meg trygg på en bedre plassering neste år, sier han.
Det er Kellogg og HKUST Business School sitt fellesprogram i Kina som topper listen, etterfulgt av Ceibs i Kina og HEC Paris i Frankrike.
Tretten av programmene på rangeringen er fellesprogrammer mellom to eller flere utdanningsinstitusjoner.
Gode på miljø
NHH scorer i rangeringen blant annet best på fagstab som har doktorgrad, undervisningstimer i utlandet og CSR.
CSR omhandler antall undervisningstimer innen samfunnsansvar, etikk, bærekraft og miljø.
Handelshøyskolen er som eneste utdanningsinstitusjonen i Norge, medlem av det internasjonale CEMS-nettverket.
20 CEMS-skoler er med på FT-rangeringen i år, deriblant HEC Paris, HKUST Business School, London School of Economics og Tsinghua University.