Konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre.

Foto
  • Ole Jørgen Bratland / Equinor

Vil koble lederlønnen enda tettere opp mot klimarelaterte mål

Publisert: 24. april 2019 kl 10.58
Oppdatert: 24. april 2019 kl 11.15

I dag offentliggjorde selskapet at konsernsjef Eldar Sætre har signert en felles erklæring med investorer som deltar i Climate Action 100+.

Dette er et samarbeid mellom 320 investormiljøer som til sammen representerer mer enn 33.000 milliarder dollar i investeringskapital.

Målet med initiativet skal være å opprette dialog med betydelige utslippere av klimagasser og jobbe for å forhindre en gjennomsnittlig temperaturøkning på over 2 grader.

Det skal også være et mål å sikre at verden ikke fortsetter å øke utslippene, men heller når et platå og derfra får til varige reduksjoner i utslippene.

Equinor skriver i en pressemelding at selskapet nå forplikter seg til å fastsette klimarelaterte ambisjoner også utover 2030.

Fra og med i år vil selskapet vurdere sin portefølje, inkludert nye materielle investeringer, mot et "godt under 2 grader scenario". "Om og når et relevant godt under 2 grader foreligger, med nødvendige prisforutsetninger, vil Equinor inkludere dette i sin samlede stresstesting", heter det i meldingen.

Å levere på klima er en kritisk prestasjonsindikator (KPI) i Equinor og en del av grunnlaget for beregning av lederlønn.

Saken fortsetter under annonsen

Når nye mål er definert i 2020 vil Equinor styrke koblingen mellom klimarelaterte mål og lønnen til toppledere og ansatte ytterligere. 

Det er ikke kjent hvor stor del av Sætres totale kompensasjon som kan krediteres for klimainnsats i dag. Men i selskapets årsrapport pekes det på en rekke KPIer som bidrar til lønnen og at skjønn alltid legges til grunn der hvor målene kommer til kort.

Klimarelaterte mål inngår direkte i en av fem KPIer. Under målet for sikkerhet og bærekraft heter det at Equinors CO2-intensitet for porteføljen endte på 9 kg/fat oljeekvivalenter, som var om lag det samme som i 2017.  

 

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen