Foto

Bulat Silvia, Dreamstime

 

Skifte jobb – eller ikke?

Publisert: 30. oktober 2019 kl 08.56
Oppdatert: 30. oktober 2019 kl 09.26

Lest om ledelse. Hva hvis du havner i en luksussituasjon der du er i en jobb du trives i, og så får et godt jobbtilbud utenfra? Hva bør du tenke på når du skal velge?

Samir Goel – gründer og skribent som også har vært tilknyttet et av LinkedIn´s internasjonale team – skriver hos karrierenettstedet The Muse at han mener det er nyttig å sammenligne fem punkter. Her er kortversjonen:

  •  Lønn
    Sammenlign lønn, inkludert alle tilleggsgoder. Goel mener at mange går i den fella at de skifter jobb på grunn av en liten lønnsøkning. Hvis de da får lengre pendlervei eller må jobbe dobbelt hardt, så er de i grunnen like langt.
     
  • Personlig utvikling
    Hvis du ikke lenger lærer noe og utvikler deg, kan det være på tide å skifte beite, men undersøk også om det finnes vekstmuligheter hos nåværende arbeidsgiver.
     
  • Er det muligheter for å avansere senere?
    Forsøk å skaffe deg kunnskap via folk som jobber eller har jobbet hos arbeidsgiveren du vurderer. Skaff deg også oversikt over jobber du på sikt kan tenke deg der du jobber nå.
     
  • Identifiserer du deg med mål og kultur? 
    Goel tipser om at også små ting kan si noe om kultur; som dresskode og språket i e-post. Tenk over hva som er helt nødvendig for deg i en bedriftskultur, og bruk det når du sammenligner arbeidsgivere.
     
  • Livet utenom jobben
    Får du nok tid og rom til andre områder som betyr noe for deg, i tillegg til jobben? Hvis ikke, blir dette bedre med en annen jobb?

 

Saken fortsetter under annonsen