Hovedtillitsvalgt Sten Roar Martinsen (56) i Hydro mener Aasheim er rett kvinne på rett plass. 

Foto

Norsk Hydro

Fagforeningstopp

– Hilde evner å levere

Publisert: 9. mai 2019 kl 09.18
Oppdatert: 10. mai 2019 kl 08.53

Han er øverste tillitsvalgte for Hydros over 36.000 ansatte og mener Hilde Merete Aasheim er rett kvinne på rett plass.

– Hun evner å levere og hun er god til å få de ansatte med seg i forbedringsprosesser. Hun er en veldig god ambassadør for Hydro, sier Martinsen.

Jeg har gode erfaringer med henne

Hilde Merete Aasheim er denne ukens lederutfordring i Dagens Perspektiv. Vi har snakket med flere eksperter og mennesker som kjenner henne om hvilke utfordringer hun står overfor. 
 
 
Saken fortsetter under annonsen

Gode erfaringer

Karmøybuen Martinsen har vært heltids tillitsvalgt siden 1992. Siden 2005 – samme år som Aasheim startet i selskapet – har han vært medlem av Hydros konsernstyre.

– Jeg har gode erfaringer med henne, blant annet fra da hun ledet forretningsområdet primærmetall, et stort og viktig område for oss i Hydro.

Primærmetall er Hydros smelteverk her hjemme og i utlandet. Gjennom et langt Hydro-liv har Martinsen sett hvordan verden bokstavelig talt er blitt snudd på hodet.

– Hydro har endret seg markant. I dag jobber rundt 90 prosent av Hydros ansatte i utlandet. På 1970- og 80-tallet var det omvendt.

Martinsen er organisert i LOs fjerde største forbund: Industri Energi. Lokalt leder han Alnor Kjemiske Fagforening med snaue 800 aktive medlemmer tilknyttet Hydro Aluminium Karmøy, en hjørnesteinsbedrift på Karmøy siden 1967.

Brasil overskygger alt

Saken fortsetter under annonsen

Å få orden på Hydros enorme Alunorte-anlegg i Brasil mener Martinsen må stå helt øverst på den nye konsernsjefens agenda. Det har gått for halv maskin i mer enn 14 måneder.

– Brasil overskygger alt. Her må konsernsjefen holde engasjementet oppe i forhold til å rydde opp.

Aasheim understreket selv onsdag at aluminaraffineriet må komme tilbake i full produksjon så snart som mulig for å gjenopprette normal drift i Brasil.

Martinsen har selv besøkt anlegget i Brasil, som har rundt 6.000 ansatte. Som fagforeningsleder ser han det som en viktig oppgave å eksportere den norske modellen også til Hydros virksomheter i utlandet.

– Aasheim er en leder som vi tror vil bygge opp om samarbeidsstrukturene også på dette området, sier Martinsen.