Solheim Hansen har siden januar i år vært konstituert rektor ved universitetet.

Foto

Nord Universitet.

Hanne Solheim Hansen ny rektor ved Nord Universitet

Publisert: 26. juni 2019 kl 12.43
Oppdatert: 26. juni 2019 kl 15.37

Solheim Hansen har siden januar i år vært konstituert rektor ved universitetet. Et enstemmig Nord-styre valgte onsdag å ansette Hanne Solheim Hansen som rektor ved Nord Universitet.

– Jeg er veldig fornøyd med at styret har landet på denne beslutningen. Styret kjenner Solheim Hansen godt gjennom hennes virke som prorektor for utdanning, og hun har i snart et halvt år som konstituert rektor vist seg som svært egnet til å lede universitetet. Vi er trygge på at hun er riktig person til å følge opp dette viktige arbeidet også i årene som kommer, sier styreleder Vigdis Moe Skarstein.

I alt seks personer søkte på rektorstillingen. Hanne Solheim Hansen kan vise til en 24 år lang innholdsrik karriere ved både Høgskolen i Nord-Trøndelag og Nord universitet.

Hun har bekledd stillinger som førsteamanuensis, dekan, prorektor, studieleder og konstituert rektor. Nå tar hun fatt på jobben som fast rektor ved universitetet med umiddelbar virkning.

– Jeg er veldig glad for at styret viser med denne tilliten, og jeg er svært motivert for å ta fatt på det spennende arbeidet det er å lede Nord universitet videre.

Betent sak

Hun har vært konstituert rektor etter at den tidligere rektoren Bjørn Olsen som sa opp før i år.

Saken fortsetter under annonsen

Hennes første sak som rektor er den omtalte studiestrukturen ved Universitetet i Nordland.

– Dette er en omstrukturering for vekst, har Solheim Hansen uttalt tidligere om sin innstilling til vedtak i struktursaken.

Rektoren innstiller på at Bodø og Levanger blir campuser hvor det vil bli satset på en videre utvikling og oppbygging av universitetets sterkeste fagmiljøer.

Vesterålen, Mo i Rana, Namsos, Steinkjer og Stjørdal blir studiesteder, der det vil bli spissede fagsatsinger. Nesna og Sandnessjøen foreslås avviklet.

– Dette handler om å finne den beste løsningen for Nord universitet på lang sikt. Vi må ha mer forskning, vi må ha høyere og lik kvalitet i utdanning – og vi må omdisponere ressurser fra infrastruktur til faglig utvikling, sa hun til universitetsnettsidene.

Karrieresteg
søn 20.02.2022 23:47