Stein Evensen.

Foto

 Anne Elisabeth Næss.

Stein Evensen valgt til ny styreleder for Nasjonalforeningen for folkehelsen

Publisert: 11. juni 2018 kl 11.09
Oppdatert: 12. juni 2018 kl 08.29

Landsmøtet i Nasjonalforeningen for folkehelsen valgte 9. juni nytt sentralstyre. Ny leder er professor emeritus Stein Evensen.

Evensen ser fram til å lede en stor og mangfoldig organisasjon med over 28 000 medlemmer, skriver Nasjonalforeningen for folkehelsen i en pressemelding. 

– Det er imponerende, både det at organisasjonen er så bredt orientert og favner så mye og så mange. At hjerte og hjerne bindes sammen, både innen forskning og i folkehelsearbeidet, det har jeg alltid ment er viktig, sier Sten Evensen.

Evensen har i en årrekke vært en sentral person innen norsk medisin- og helsemiljø. Han er indremedisiner og har doktorgrad i medisin. Han har drevet utstrakt forskning, har vært dekan ved det medisinske fakultet i Oslo, er en aktiv debattant og kunnskapsformidler og er utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden.

Nå skal Stein Evensen lede en stor frivillig organisasjon, og som driver både folkehelsearbeid og finansierer viktig forskning innen demens og hjerte- og karsykdom. Han blir også leder for 173 demensforeninger og 322 helselag, som driver lokalt arbeid over hele landet.

– Nasjonalforeningen for folkehelsen er en stor organisasjon som jeg ser frem til å lære masse om. Og så gleder jeg meg til å møte folk der ute jobben gjøres, sier Stein Evensen.

Det nye sentralstyret som ble valgt på landsmøtet i Trondheim:

Saken fortsetter under annonsen

Stein Evensen, Oslo, leder Sidsel B. Skaar, Vest-Agder, nestleder Kjell Nesbø, Hordaland Målfrid Ovanger, Finnmark Betsy Sand, Trøndelag  Jorunn Strønes, Østfold Espen Løftingsmo, Troms Asborg Leirdal Kjærvik, Sogn og Fjordane Camilla Faarlund Øksenvåg, ansattes representant

Varamedlemmer til styret:

Wenche Størseth, Akershus Marit Slettum, Oppland Kristin Borg, Oslo.