Illustrasjonsfoto. Styret ved Universitetssykehuset i Nordland starter arbeidet med å finne ny direktør i løpet av måneden.

Foto

Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Direktør ved universitetssykehuset i Nord-Norge

– Svært beklagelig

Publisert: 6. februar 2018 kl 09.41
Oppdatert: 6. februar 2018 kl 13.07

Etter 11 år ved roret til universitetssykehuset i Nord-Norge melder administrerende direktør Tor Ingebrigtsen overgang til helsefakultetet ved Universitetet i Tromsø.

Ingebrigtsen gir seg som administrerende direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) og skal i stedet bidra med sin kompetanse som professor på Helsefak ved UiT, Norges arktiske universitet.

Det opplyser sykehuset om i en pressemelding.

– Oppdraget da jeg tiltrådte sommeren 2007 var å fullføre sammenslåingen med lokalsykehusene i Narvik og Harstad, organisere UNN i klinikker og skape økonomisk handlingsrom for nødvendige investeringer. Det har vært 11 utfordrende, men fantastisk spennende og givende år, sier Tor Ingebrigtsen.

Han anser nå oppdrager som fullført, og mener at UNN - som andre sykehus – nå står overfor nye utfordringer. Ingebrigtsen viser særlig til økningen i antall eldre og begrenset tilgang på helsearbeidere.

– Det medfører behov for kontinuerlig forbedring av logistikk, kvalitet og pasientsikkerhet. Dette krever en ny og langsiktig ledelsesmessig tilnærming. Jeg mener det er riktig å overlate dette oppdraget til en ny direktør, og har derfor bedt styret starte arbeidet med å rekruttere min etterfølger.

– Beklagelig

Saken fortsetter under annonsen

Styreleder Jorhill Andreassen beklager at Ingebrigtsen nå gir seg.

– Det er svært beklagelig, men samtidig forståelig, at han ønsker avløsning etter mer enn 10 år i en krevende jobb. Som styreleder finner jeg det betryggende at han er villig til å stå i jobben i oppsigelsestiden, sier Andreassen.

Det er ikke avgjort om Ingebrigtsen blir stående ut hele oppsigelsestiden. UNN-styret skal oppnevnes på nytt av styret i Helse Nord RHF senere denne måneden. Når nytt styre er oppnevnt vil prosessen med rekruttering av ny direktør starte.

Ny jobb

Ingebrigtsen går fra universitetssykehuset til Universitetet i Tromsø. Jobbskiftet har ligget som en del av arbeidsavtalen med Universitetssykehuset Nord-Norge for den tidligere nevrokirurgen.

– Da jeg tiltrådte i 2007 ble det avtalt en mulighet for å gå over i full stilling som professor ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT etter mer enn fem år i direktørstillingen. Jeg ønsker nå å benytte meg av dette, sier Ingebrigtsen.