Marit Bjørgen og Svein Tore Samdal under prisutdeling etter showrenn på Granåsen. 

Foto

Ned Alley / NTB scanpix

Marit Bjørgens tidligere trener ny toppsjef i BN Bank

Publisert: 26. november 2018 kl 09.43
Oppdatert: 26. november 2018 kl 09.43

Samdal overtar etter Gunnar Hovland, og tiltrer 1. desember 2018.

– Styret er godt fornøyd med å få på plass en arvtager etter Gunnar Hovland med lang erfaring fra finansbransjen. Samdal har de siste årene utviklet personmarked i SpareBank 1 SMN med svært gode resultater, og vil ta med seg en solid erfaring inn i sin nye rolle som toppsjef i BN Bank, sier styreleder Finn Haugan i BN Bank i en pressemelding.

Samdal har de siste fem årene vært konserndirektør i SpareBank 1 SMN og var før det viseadministrerende direktør i EiendomsMegler 1 Midt-Norge i sju år.

Tidligere landslagssjef

– Jeg ser frem til å overta stafettpinnen etter Gunnar Hovland og lede det spennende laget av dyktige medarbeidere i BN Bank. Vi skal fortsette å utvikle BN Bank som en enkel, landsdekkende bank med gode renter for både bedrifts- og personkunder, sier påtroppende toppsjef i BN Bank, Svein Tore Samdal.

47-åringen som kommer fra Støren, bor i Trondheim og var fra 2001 til 2006 landslagssjef i langrenn for de norske kvinnene. Han har også vært personlig trener for tidenes mestvinnende vinterolympier, Marit Bjørgen.

Samdal etterfølger Gunnar Hovland, som har ledet BN Bank siden 2011.

Saken fortsetter under annonsen

– Gunnar Hovland har hatt stor betydning for utviklingen av BN Bank til den solide posisjonen de nå har som landsdekkende bank for både person- og bedriftskunder. BN Bank har etablert seg som en solid utfordrer i det norske bankmarkedet, sier styreleder Finn Haugan.