Forsker ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved OsloMet, Anne Grethe Solberg.

Foto

Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.

Anbefalt bok

Knekk kommunikasjonskoden

Publisert: 31. desember 2018 kl 07.35
Oppdatert: 31. desember 2018 kl 07.35

Hun leser titt og ofte i boken Kommunikasjonskoden – Slik får du til det du vil av Hanne Lindbæk. Ikke fordi hun konstant vil få det til, men fordi boken treffer henne som menneske.

– Boken er rik på eksempler og enkle modeller, og gjør meg bevisst på hvordan jeg virker på andre – og at jeg både kan og må ta daglige valg om hva jeg sier og gjør, sier hun.

I boken øser forfatter Hanne Lindbæk raust av sin erfaring som skuespiller og kommunikasjonstrener av ledere.

– Det hjelper ikke å rope som en måke i sommervarmen: «Jeg viiil, jeg viiiil, jeg viiil», om jeg ikke knekker koden på hvordan jeg får det til. Jeg lærer at jeg kan øve på å forstå andres behov og velge en måte å møte deres forventninger på. Jeg kan for eksempel være rolig og gi plass eller være entusiastisk og ta plass. Poenget er at boken gir meg innsikt og at jeg kan trene litt hver dag på å bli oppfattet som et godt og ansvarlig menneske, sier Anne Grethe Solberg. 

Saken fortsetter under annonsen
Anbefalt bok 2018
søn 20.02.2022 23:47

Psykologi og tankesett, kvinnelig pionérarbeid hos legestanden eller en prisvinnende historie historie, fortalt av en butler? Dagens Perspektiv har snakket med et knippe ledere, ledelseseksperter og forskere om deres anbefalte boktips.

Se alle anbefalingene her.