Grete Lien Metlid vant lederpris.

Foto

Vidar Ruud / NTB scanpix

Hun er årets politileder

Publisert: 18. oktober 2018 kl 09.17
Oppdatert: 18. oktober 2018 kl 09.17

Under Politiets Fellesforbunds lederkongress onsdag ble sjefen for Oslo-politiets felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, gitt prisen Årets politileder. 

Det melder Politiforum

Hun tok prisen foran 32 andre nominerte.

– Årets leder i politiet 2018 utmerker seg ved å være en sterk, tydelig, resultatorientert og drivende leder. Hun har lang erfaring fra lederrollen, og fremstår som faglig sterk, energisk og med meget stor arbeidskapasitet, sa Lars Reiersen, leder for PF Politilederne, da han delte ut prisen sammen med Geir Krogh, leder av NPL og jurymedlem Linda Lai.

Metlid har vært en av politiets mest synlige ledere de siste årene. Det har også juryen vektlagt. 

I begrunnelsen heter det at hun har vært en "modig og synlig leder som ikke er redd for å være tydelig i samfunnsdebatten, uansett hvilken vei kritikken har gått."

Politiforum viser til at ansatte i Oslo politidistrikt karakteriserer Metlid som en "som involverer, vektlegger åpenhet, og er en stor inspirator for sine medarbeidere. Hennes lederskap er samlende, hun gir tillit til sine medarbeidere , og hun er en god støtte for sine ansatte når det stormer som verst. 

Saken fortsetter under annonsen