HR-sjef i Rambøll, Camilla Eeg Skogstad, forteller at synlig ydmykhet overfor medarbeidernes faglige kompetanse hjelper deg med å oppnå autoritet som leder.

Foto
Rambøll

– Du oppnår autoritet ved å være ydmyk

Publisert: 8. juni 2012 kl 16.41
Oppdatert: 3. januar 2017 kl 11.26

Hun forteller at lederens autoritet i faglig tunge miljøer lenge har vært tett knyttet til lederens faglige egenskaper.

– Medarbeiderne har tradisjonelt sett forventet at lederen skal være den dyktigste, også faglig. De har ønsket seg en leder man kan spørre om faglige spørsmål, sier hun.

Forandres

Eeg Skogstad håper at ingeniørbedrifter, og andre med faglig høyt utdannet arbeidskraft, heller søker å rekruttere ledere som har holdningen om at medarbeiderne skal utvikles.

– Det er viktigere å gjøre hverandre gode, og å få medarbeiderne bedre samt å skape bedre trivsel og motivasjon på arbeidsplassen. Hvis vi får lederens autoritet knyttet til en utvikling av enkeltpersoners prestasjoner frem er vi på rett spor, mener hun.

Saken fortsetter under annonsen

Drive

I dag forteller Eeg Skogstad at unge ledere som har tatt skrittet fra fagarbeiderrollen er helt avhengig av å ha en ekstra drive for å lykkes.

– Autoriteten henger sammen med lederens personlighet og evnen til å få folk til å prestere.

Ydmykhet gir autoritet

Hun forteller at det er sjelden en 30-åringen kan vise til en sterkere faglig kompetanse enn 50-åringen han eller hun skal lede. Da må andre evner trekkes frem, for å oppnå autoritet.

– Lederen skal fungere som en støtte og tilrettelegger for medarbeideren. Målet er at medarbeideren skal få ut potensialet. For å få til dette, er den unge lederen avhengig av å respektere medarbeiderens faglig kompetanse, og å vise personen dette. Samtidig må lederen være åpen om egne mangler og svakheter. Ydmykheten for at medarbeiderne kan være flinkere faglig er viktig for å nå igjennom, forklarer hun.

Den unge lederen må også evne å vise frem sine beste egenskaper.

Saken fortsetter under annonsen

– Ledelse er et fag. Derfor må lederen kunne vise ledelsesfaglige evner som bidrar til at enkeltpersonene presterer bedre. Lederen må være bevisst sin rolle, avslutter hun.