Ida Lindtveit Røse (KrF) er innstilt som ny nestleder i KrF sammen med Dag-Inge Ulstein, som vil fortsette. 

Foto

Stian Lysberg Solum / NTB

Ida Lindtveit Røse er innstilt som nestleder i KrF

Publisert: 6. mars 2023 kl 11.42
Oppdatert: 6. mars 2023 kl 11.42

­– Jeg er glad og takknemlig for tilliten valgkomiteen har vist meg. Det vil være en stor, men også fantastisk oppgave å få være med å lede partiet vårt fremover, sier Røse i en uttalelse fra Kristelig Folkeparti mandag formiddag.

Valget av nestleder skjer på KrFs Landsmøte 22.–23. april på Hamar. Da vil sittende leder Olaug Bollestad gå for gjenvalg. Det samme gjelder nestleder Dag-Inge Ulstein, som altså vil dele på rollen med Ida Lindtveit Røse.

Røse har tidligere vært vikarierende barne- og familieminister da Kjell Ingolf Ropstad hadde foreldrepermisjon sommeren 2020.

KrF har ligget stabilt under sperregrensen på 4 prosent i partimålingene om stortingsvalg de siste månedene. Et snitt av partimålinger om fylkesting- og kommunevalg fra Poll of polls viser en noe sterkere oppslutning, men også der er partiet i nedre sjikt blant velgerne.

– Jeg vil være med på å løfte KrF sammen med det vanvittig gode laget vi har. Jeg vil jobbe for løsninger som svarer på utfordringene tusenvis av familier og bedrifter kjenner på hver dag, sier Røse.

Saken fortsetter under annonsen