138437198_1021b.jpg
Ett av åtte bilder i serien «Tulips» av Ragna St. Ingadóttir.

Utfordrer

Publisert: 3. juni 2010 kl 15.41
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.13

Leo A. Grünfeld er over gjennomsnittet kunstinteressert og har til og med kunst i kjelleren. Han er gründer og partner i MENON Business Economics, et firma med 8 ansatte som arbeider i grenseflaten mellom forretningsstrategi og samfunnsøkonomi.

– Ragna Ingadóttir hadde utstilling på Galleri F 15 sammen med Per Barclay, og jeg falt pladask for denne serien som heter «Tulips». Fotografiene viser spennende aspekter av tulipaner og jeg er imponert over håndteringen. De har mye seksualitet i seg og kan grense opp mot det litt heslige - både brutalt og nakent. Jeg endte opp med å kjøpe nesten hele serien bestående av 8 bilder og 5 av arbeidene henger her på kontoret.

– De ansatte synes bildene er både utfordrende og tøffe. «Tulips» faller inn under det som etter mitt syn er spennende kunst, kunst som ofte utfordrer det som folk ser på som behagelig. Dette er ikke dekor, men kunst. Jeg liker alle typer kunst - den må ikke nødvendigvis være utfordrende, men jeg har sett mye dårlig kunst i næringslivet. Det er fortsatt mest fokus på kunst som dekorasjon, noe som skal passe til inventaret.

– For oss i Menon er det viktig å bringe liv inn i «kjedeligere» hjørner av livet. Det er viktig med et estetisk innhold i omgivelsene, men vi tåler mer enn bare pynt. Det er bra hvis du føler litt ubehag ved å se på det som henger på veggen. Det er ikke noen grunn til at man skal ha mindre kunst på arbeidsplassen enn hjemme. Det sier noe om arbeidsplassen at du har kunst på jobben - det gir et godt image og omdømme. Komplisert kunst er da et effektivt signal. Folk bør også være opptatt av det som skjer rundt seg, av å lære nye ting, derfor er det flott å se at noen bedrifter beveger seg bort fra det etablerte og mot den aller yngste kunsten.

Saken fortsetter under annonsen