32kunst.jpg
«Consciens Lobby» av Liam Gillick, 3 delt installasjon, 2001.

Rom for egne tolkninger

Publisert: 24. september 2010 kl 10.17
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.13

Telenor gjør kunst til en integrert del av arbeidsmiljøet, gjennom Kulturprogrammet og kunstsamlingen. På nettsidene kan man lese at: «Ved å fokusere på arkitektur, design og visuell kunst søker Telenor å styrke sine ansattes trivsel og kreativitet». Det kan innkjøper Anita Moe Larsen bekrefte.

– Det som er så fint med arbeidsplassen vår er variasjonen i kunsten. Vi har alt fra sort/hvitt fotografier til store installasjoner. Det er utrolig vanskelig å velge ut kun ett favorittkunstverk. Jeg har likevel landet på et kunstverk av Liam Gillick. Det er en stor installasjon som henger ned fra taket i lobbyen med ordene «Wittes, learning and studie». Det er bare så kult! Det jeg liker med det, og kunsten vår generelt, er at det er rom for egne tolkninger. Mye av kunsten er abstrakt, men konkret nok til å forstå den. Kunst kan være vanskelig, og selv om man ikke alltid forstår budskapet med en gang, så kan man like det likevel. Det er behagelig for øyet, men utfordrende for hodet.

– Det er klart det er positivt med kunst på arbeidsplassen. Vi påvirkes av omgivelsene og med kunst får du noe pent å se på samtidig som du blir satt på nye tanker. Jeg går forbi denne installasjonen hver dag, og ser nye dimensjoner hver gang. Vi er privilegerte som har en slik arbeidsplass. Vi jobber veldig satelittbasert og beveger oss i soner, vi har ikke faste plasser til enhver tid. Det gjør at vi møtes mye i fellesområder og prater i gangene. Der kunsten er, er også menneskene. Da Telenor investerte så mye i kunst og utsmykning i forbindelse med nytt bygg i 2002, investerte de også i de ansattes trivsel.

«Consciens Lobby» (Samvittighetens lobby) er laget i 2001 av Liam Gillick (f.1964). Teksten» Wittes, learning and studie» er fra en domsforhandling fra 1500-tallet som handlet om samvittighet, læring og sosial velferd. Verket er en påminner om historisk kontinuitet, tradisjon, betydning av kunnskap, tro på fremskrittet og etiske og sosiale forpliktelser. Temaene er like relevante i dag og med kunstverket tematiserer Gillick forholdet mellom språk, kommunikasjon og utveksling. Kilde: Telenor Kunstsamling

Har du tips til bedrifter som har kunst på jobb? Send mail til kunst@kulturognaringsliv.org

Saken fortsetter under annonsen