mathias_kunst.jpg
Daglig leder Mathias Haddal Hovet i designbyrået Heydays liker den spennende kontrasten mellom materiale og uttrykk i dette kunstverket av Tron Wisløff og Henrik Ødegaard.

Et visuelt bedrag

Publisert: 17. juni 2011 kl 12.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.13

I møterommet hos Heydays henger et mer enn to meter langt kunstverk i furu. Verket er laget av arkitektstudentene Tron Wisløff og Henrik Ødegaard i det nå nedlagte kunstkollektivet Trojh Vulcan. Wisløff og Ødegaard har siden startet arkitektsamarbeidet G*R*I*G.

− Da vi bestilte verket, hadde vi ingen anelse om hva vi skulle få, bare at vi ønsket en fri tolkning av vårt arbeide, som går mye på hvordan vi tolker forskjellige flater − det være seg på papir, på skjerm, på mobiltelefoner eller andre materialer, forteller daglig leder i Heydays, Mathias Haddal Hovet.

Trojh Vulcan presenterte et verk som tar for seg denne problemstillingen: Hvordan få et materiale man forventer én egenskap av, til å minne om noe helt annet. Her har kunstnerne fått stive treplater til å se ut som mykt, brettet papir.

− En visuell overraskelse, mener Hovet.

− Verket varmer opp en ellers hvit og kjedelig vegg, og man får lyst til å gå bort å brette en ny fold selv.

En daglig påminnelse

Heydays er et ungt grafisk designkontor, startet i 2008 og med tilholdssted på Majorstuen i Oslo. Kontoret teller i dag fem medarbeidere, og jobber i hovedsak med utvikling av visuelle identiteter og bedriftsprofilering, i tillegg til webkampanjer, emballasje, bøker med mer.

Saken fortsetter under annonsen

Hovet synes kunstverket sier mye om hvordan designbyrået jobber med sine prosjekter.

− Et sterkt visuelt konsept, som klarer å overraske den som ser det, og et visuelt språk som lar materialene gjøre jobben. For oss handler det om mye mer enn bare å plassere en logo vi har laget, i hjørnet på et visittkort eller et brevark. Alle flater har sitt iboende potensial til å kommunisere, overraske og fortelle en eller annen slags historie, sier Hovet.

Selv synes han verket er en påminnelse i hverdagen om å prøve å gå litt lengre.

− At dette er laget av kunst- og arkitekturstudenter er også interessant, og det sier mye om hvor nærliggende fagfeltene våre er. Det handler om kommunikasjon og problemløsing gjort i materialvalg og komposisjoner, form og farge. Vi ønsker gjerne å jobbe enda tettere med arkitekter og andre designere for å skape gode, helstøpte konsepter, som tar profileringen helt ut i alle flater, avslutter han.

factbox_151
søn 20.02.2022 23:47
Kunst på jobb