– En stor politisk seier for FFO

Publisert: 15. juni 2017 kl 12.52
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) har fått gjennomslag for kravet om en helhetlig plan for funksjonshemmede og kronisk syke.

– I dag løfter vi armene over hodet og jubler! Det er en stor politisk seier for oss, sier generalsekretær i FFO, Lilly Ann Elvestad, i en pressemelding.
 
FFO har i mange år kjempet for en helhetlig koordinering av politikkutformingen. Onsdag 14. juni viste Solveig Horne (FrP) at Barne- og likestillingsdepartementet har tatt kravet på alvor. På vegne av syv departementer lanserte Barne- og likestillingdepartementet at de ønsker å utvikle en strategi som følges opp av en konkretiserende handlingsplan.
 
FFO mener en helhetlig strategiplan kan få stor betydning for kvaliteten på tjenestetilbudet til funksjonshemmede og kronisk syke. I pressemeldingen skriver organisasjonen at det kan bety at funksjonshemmede og kronisk syke som i dag kjemper for å få de tjenestene de har krav på, kan møte et langt mer koordinert tjenestetilbud som bedre ivaretar deres rettigheter.

Saken fortsetter under annonsen