Det er historie både i luften og veggene på Klækken Hotell. Her er det 17 konferanserom og styrerom, fra det store konferanselokalet Norefjell på 312,5 kvm til sal 7 på 45 kvm og tre styrerom.

KLÆKKEN HOTELL:

Midt i kunsten og historien

Publisert: 8. mai 2018 kl 09.40
Oppdatert: 6. februar 2019 kl 10.41

Klækken Hotell’s historie er lang og spennende å strekker seg tilbake til 1346, hvor Klækken var en av Ringerikes storgårder. I Diplomatarium Norvegicum heter det: «Sysselmanden paa Ringerrike, Thorgilds Smidssøns Lensmand Halvard optager Vidnesbyrd om, at Asleif paa Klekkin havde bygslet 2 Øresbol i Vestrin til Olof paa Skafberud og modtaget Landskyld.

Halvdan Svarte skal ha bodd på Stein gård, og hans grav, hvor man antar at det befinner seg et skip, er i dag synlig fra riksveien på Steinsletta, få kilometer fra Klækken. Sagaen forteller at han gikk gjennom isen på Randsfjorden med hest og slede og druknet.

Klækken Hotell ble en skysstasjon, men i 1857 var den redusert til en såkalt ikke-fast-tilsigelse-stasjon uten faste hester og hvor man måtte vente inntil tre timer på å bytte hester. Klækken har også vært benyttet til Sparebank, Amtskole og i 1833 fikk stedet gjestegiveribevilling.

Under andre verdenskrig kjempet kaptein Lorentz Brinch og hans norske styrker en håpløs kamp mot fremstormende tyskere 16. april 1940. Tyskerne hadde stridsvogner, som de norske styrkene ikke hadde mulighet til å hamle opp med. Et tysk fly deltok også i ildgivningen. De norske styrkene måtte trekke seg tilbake for den tyske overmakten. Den dagen gikk daværende Klækken Turisthotel opp i flammer.

Søstrene Kronborg bygde opp igjen bygningene. Men i 1942 ble det opprettet et mødrehjem på Klækken Hotell. Det ble drevet av den tyske, nazistiske organisasjonen Lebensborn.

Hotellet ble et fødehjem for ugifte, norske mødre når faren var SS eller tysk soldat.

Selve hotelldriften ble åpnet igjen etter krigen og søstrene Kronborg drev det frem til 1969, og det ble solgt til ekteparet Ruth og Finn Carlsen. I dag er det Finn-Ove og hans kone Else Karine Pjåka Carlsen som både eier og drifter Klækken Hotell.

Saken fortsetter under annonsen

Konferanser

Klækken Hotell, som har vært modernisert og utbygd en rekke ganger, regnes i dag blant Norges flotteste kurs- og konferansehoteller. Det har siden familien Carlsen overtok, vært kjent for sitt kjøkken. Forøvrig tilbyr hotellet gjestene en kombinert inne- og utendørs badepaviljong, solarium, sauna, utendørs kjempesjakk, privat tennisbane, egen 250 kvadratmeter stor putting-green i hotellparken.

Klækken Hotells velutstyrte konferanserom i ulike størrelser, alle med dagslys, gir stor fleksibilitet til å håndtere alt fra små grupper til større arrangement på opptil 600 personer. Konferanseavdelingen egner seg til de fleste arrangement som møter, konferanser, utstillinger, messer, lanseringer og kick-offs. Alle møtesalene har dagslys og gode lysforhold og utsikt til hotellparken.

Som gjest på Klækken Hotell har vi fri nettilgang under hele oppholdet, samt gratis parkering.

Konferanseavdelingen inneholder 17 konferanserom og styrerom, fra det store konferanselokalet Norefjell på 312,5 kvm til sal 7 på 45 kvm i tillegg til tre styrerom. Hotellet har 156 trivelige værelser hvorav 53 enkeltværelser og 103 dobbeltværelser er fordelt over 3 etasjer. Alle værelsene har nydelig utsikt til Klækkens vakre hage.

Norefjell og Vikerfjell er Klækken Hotells nyeste saler med totalt 625 kvm. Salene kan brukes hver for seg eller sammen. I Vikerfjell er det egen direkte inngang fra bakkeplan for av- og pålessing. Ingen utstillinger og messer er like, ta kontakt så skreddersyr de et godt tilbud!

Kunsten

Saken fortsetter under annonsen

En rekke kunstnere er representert både innendørs og i hotellets skulpturpark. I tillegg finnes det en samling snusdåser, drikkekrus og 1700-talls kinesisk porselen, samt et innholdsrikt vinskap.

På veggene i hotellet finnes malerier og grafiske arbeider av kunstnere som Reidar Aulie, Ludvig Eikaas, Ludvig Munthe, Gustav Adolph Mordt, Skramstad, Hans Stoltenberg Lerche, Odd Nerdrum, Willy Stenberg, Henrik Sørensen, Heiberg, Thaulow og Dyre Vaa, i tillegg til russiske ikoner, veggtepper og gobeliner.

I skulpturparken finner den kultur- og skulpturinteresserte gjest et helt lite skattekammer. Her er skulpturer av Arne Durban, Örjan Holm, Ståle Kyllingstad, Jon Otto Torgersen, Dyre Vaa, og Skule Waksvik.

Maten

Den kulinariske matopplevelsen blir drevet av en enorm lidenskap og respekt for faget. Vellykket matlaging krever førsteklasses råvarer, og matrettene tilberedes fra bunnen av, de skal smake utmerket, se innbydende ut og nytes med spennende og godt vinfølge. Hotellets stemningsmenyer er oppkalt etter kjente personer i Klækkens nærmiljø.

Hotellets store saler skaper også en perfekt ramme for bankettmiddager. På runde bord kan de bespise opptil 450 personer.

Rødhuset

Saken fortsetter under annonsen

Rødhuset er et tilbud til gjester som ønsker seg en helt spesiell ramme rundt sitt arrangement. Det ligger litt for seg selv nederst i Klækkens hotellpark og har en fargerik fortid. Rødhuset har tidligere vært hønsehus, grisehus og sauefjøs. På starten av 90-tallet ble det bygget om for å romme et separat samlingslokale. De har mulighet for å kunne servere inntil 28 personer i lokalet og har egne menyer for Rødhuset.

 

 

 

KLÆKKEN HOTELL
søn 20.02.2022 23:47

Inneholder 17 konferanserom og styrerom, fra det store konferanselokalet Norefjell på 312,5 kvm til sal 7 på 45 kvm og tre styrerom. De har 156 trivelige værelser hvorav 53 enkeltværelser og 103 dobbeltværelser fordelt over 3 etasjer. Alle værelsene har nydelig utsikt til Klækkens vakre hage.

Klækken Hotell har velutstyrte konferanserom i ulike størrelser, alle med dagslys, som gir stor fleksibilitet til å håndtere alt fra små grupper til større arrangement på opptil 600 personer. Norefjell og Vikerfjell er Klækken Hotell sine nyeste saler med totalt 625 kvm.